изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:18 EEST
РАЗВЪЖДАТ ЛОПАТАРИ И ФАЗАНИ В ТАТОВА РЕЗИДЕНЦИЯ    
Лов и риболовС решение на Министерски съвет цялата площ от 2 000 декара към правителствената резиденция край Шабла вече се стопанисва от Дивечовъдното стопанство в Балчик. Това съобщи нейната директорка Калинка Тодорова.

Самата резиденция - Чифлика и Добруджанският двор, както и новите бунгала, остават под шапката на кабинета. Бракониери в Шабленското и Дуранкулашкото езера, както и псевдо природозащитници, са изкрали и унищожили оградата, която опасва резиденцията, сподели Тодорова. В тази връзка стопанството е предприело мерки по нейното възстановяване, като в момента тече процедурата по възлагане на обществена поръчка за поставяне на нова такава. Тодорова добави, че идеята им е през януари да започнат развъждане на лопатари и фазани. Премиерът ни обеща жандармерия, която да охранява територията, добавя още Тодорова. Тя е категорична, че няма да има проблем на тази територия да се извършва т. нар. фото ловен туризъм, но смятаме, че трябва да се заплаща такса.
Кризата според нея е засегнала и ловния туризъм. По данни на Дивечовъдното стопанство в Балчик, което тя ръководи се отчита отлив на чуждестранни ловци. В момента в горите на стопанството бекаси ловуват две групи италиански авджии, в края на ноември се очакват да пристигнат на лов за дива свиня белгийци.
Наскоро руснак е отстрелял в ловните му полета 10.5 кг трофей от благороден елен, чиято цена е между 8 и 10 000 евро. Прави впечатление, че напоследък ловците търсят по-евтините трофеи, коментира шефката на Дивечовъдното стопанство. По принцип скъпите трофеи стигат до 50 000 - 60 000 евро.
 


Сходни връзки

РАЗВЪЖДАТ ЛОПАТАРИ И ФАЗАНИ В ТАТОВА РЕЗИДЕНЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди