изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 09:23 EEST
ДОГОДИНА ЩЕ РАЗГЛЕЖДАТ ПРОЕКТИТЕ ЗА ФЕСТИВАЛЕН ЦЕНТЪР В АЛБЕНА    
НовиниВ момента се обсъждат заданията за бъдещия нов петзвезден хотел в курорта Албена, както и за мултифункционалния фестивален център, които предстои да бъдат изградени там.


Предвижда се през 2010 година да се организира конкурсът за проекти за тях. Това каза за НДТ търговският директор на "Албена" АД Маргита Тодорова.
Припомняме, че намерението на мениджърския екип на дружеството е в курорта да се изгради мултифункционален фестивален център, в който ще бъдат вложени около 30 млн. евро. Амбицията на ръководството на курорта е да се  увеличи делът на конгресния туризъм. Сега той е на нива около 7 процента, а намерението е да достигне 20-30 на сто.
Сградата на фестивалния център се предвижда да е на мястото на сегашния Културно-информационен център. През 2010 г. обаче сградата на КИЦ-а ще продължи да функционира в Албена, обясни М. Тодорова.
Намерението на ръководството на Албена е центърът освен зали да има и петзвезден хотел със 120 стаи.
Очаква се инвестицията да бъде реализирана до 2014 г. Намерението е площта на фестивалния комплекс да е 5-6 хил. кв.м. и в него да се провеждат най-големите конгресни мероприятия.
 


Сходни връзки

ДОГОДИНА ЩЕ РАЗГЛЕЖДАТ ПРОЕКТИТЕ ЗА ФЕСТИВАЛЕН ЦЕНТЪР В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди