изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:02 EEST
ИЗВАДИХА ПОТЪНАЛ КОРАБ КРАЙ БАЛЧИК    
НовиниВодолази от специално наета варненска фирма извадиха  потъналия в края на миналия месец в пристанището на Балчик рибарски кораб, съобщи електронното издание "Балчик инфо".

Плавателният съд е с каварненска регистрация КВ 5544 и бе пристанал на вълноломната стена на товарния порт в Балчик. В резултат на лошото му поддържане и силна буря, той е потънал като е оставил след себе си нефтени петна в акваторията на пристанището.
Както НДТ вчера писа, от Морска администрация бе разпоредено собственикът на кораба да предприеме спешни действия за неговото изваждане, тъй като съдът създавал реална опасност за корабоплаването в района, което може да доведе и до затварянето на порта в Балчик. Забранен бе достъпът и престоят на плавателни средства  от вътрешната страна на вълнолома на пристанище Балчик до отстраняване на потънал кораб.
Операцията по изваждането е продължила няколко часа. Използвани са въздушни възглавници, които са спомогнали за издигането на кораба на повърхността.
 


Сходни връзки

ИЗВАДИХА ПОТЪНАЛ КОРАБ КРАЙ БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.02 секунди