изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:25 EEST
ПРОВЕРИХА ИНСТАЛАЦИИТЕ ЗА БИОДИЗЕЛ    
ЕкологияРИОСВ - Варна извърши проверка на всички инсталации за производство на биодизел. Това съобщиха от пресцентъра на екоинспекцията, като уточняват, че на територията, която се контролира от инспекцията, има четири дружества с издадени комплексни разрешителни за производство на биогорива.

Две от тях са на територията на област Добрич - "Клас олио" ООД -  Карапелит и "Трейд" ООД - Добрич. Другите две са на територията на област Варна - "Слънчеви лъчи България"  ЕАД - Провадия, и "Сънфлауърс Голд" ООД - Девня.
Екоинспекцията е извършила проверки на място на операторите, както и е проверена и документацията им. Дадени са предписания във връзка с изпълнение на инструкциите по условията, заложени в комплексните разрешителни, както и по отношение управление на отпадъците. При повторните контролни проверки е установено, че дружествата са изпълнили дадените предписания в срок, допълват от инспекцията.
От РИОСВ - Варна припомнят, че при неизпълнение на изискванията на нормативната уредба и неизпълнение на условията в дадените комплексни разрешителни, юридическите лица или еднолични търговци се наказват с глоба от 10 000 до 100 000 лв.
 


Сходни връзки

ПРОВЕРИХА ИНСТАЛАЦИИТЕ ЗА БИОДИЗЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди