изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 07:34 EEST
20 починаха в Турция от свински грип за ден    
Здраве
Турция е в шок. Само за един ден 20 души починаха от грипния вирус А H1N1, известен като свински грип. Данните бяха огласени от турското министерство на здравеопазването. Към момента най-малко 40 заболeли в различни области на страната се намират в критично за живота им състояние, се допълва в същото съобщение, цитирано от БНР.


Твърди се, че всички са турски граждани, поне досега няма информация за пострадали чужди граждани. Предполага се, че около 30 хиляди души в Турция са болни от грипния вирус. Последните съобщения за жертвите предизвикаха голяма паника сред населението.
Предполага се, че това ще увеличи желаещите да се ваксинират. Тъй като поне до този момент болшинството, особено родителите, се отнасят с нежелание към призивите за имунизиране на учениците.
В понеделник започва масова имунизация в страната, но тя ще става на доброволен принцип. Разпратени са над 500 хиляди дози ваксини в областните центрове на страната. Около 250 хиляди души досега са се ваксинирали, но това са главно здравен персонал, чиновници, служители в аптеките. dir.bg
 


Сходни връзки

20 починаха в Турция от свински грип за ден | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди