изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:33 EEST
Световен ден на възпоменание за жертвите от катастрофи    
Общество

Световен ден на възпоменание за жертвите от пътнотранспортните произшествия се отбелязва днес. Близо 800 са загиналите при пътнотранспортните произшествия от началото на годината в България, съобщи Владимир Тодоров - председател на УС на Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи.



Голяма част от тежките пътнотранспортни произшествия са предвидими и могат да бъдат предотвратени. Над 19 мъже, жени и деца загиват всяка седмица по пътищата и улиците на страната като пешеходци, велосипедисти, пътници или водачи. Още 10 000 всяка година получават сериозни травми.

На този ден във всички страни по света се отдава почит и внимание към жертвите на пътя. От българската асоциация на застрахованите и пострадалите при катастрофи призовават всеки, който е съпричастен да запали свещ на прозореца с посланието, че от всички нас зависи да има по-малко загинали при пътни инциденти.

www.dariknews.bg

ГАЛЕРИЯ НА КАТАСТРОФИТЕ В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ

 


Сходни връзки

Световен ден на възпоменание за жертвите от катастрофи | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Световен ден на възпоменание за жертвите от катастрофи
Автор: Anonymous да 2009-11-15 @ 19:40 EET

Бог да прости всички нещастници, пострадали при катастрофи, и да помилва всички опечалени! И нека не забравяме, че пътищата не са писти и е нужно да се кара със запас за непредвидени случаи!

Амин!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди