изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:51 EEST
Йорданка Фандъкова първата жена кмет на София    
Новини Йорданка Фандъкова е новият кмет на София за оставащите 2 години от мандата. Частичните местни избори в столицата се наложиха, защото след победата на ГЕРБ на парламентарните избори на 5 юли, а на 27 юли Бойко Борисов, бившият кмет на София се закле в Народното събрание като петдесетият премиер на България.


Фандъкова спечели убедително днес срещу кандидата на БСП Георги Кадиев, бивш зам. министър на финансите в правителството на Сергей Станишев, и настоящ общински съветник. Независимо от ниската избирателна активност всички социологически агенции дават на Фандъкова между 67 и 69 на сто подкрепа срещу 24-26 на сто за кандидата на БСП Георги Кадиев.18 бяха кандидатите за кмет на София и бившият зам. кмет по образование и култура, депутат за кратко от ГЕРБ и министър на образованието Йорданка Фандъкова убедително се справи с тях, независимо от ниската избирателна активност. Подкрепа за нейното издигане за кандидат-кмет на София Фандъкова получи и от СДС, ДСБ и "Атака". Тя е била дългогодишен директор и преподавател по руски език в 73 езикова гимназия "Владислав Граматик", заместник-кмет на Столична община по образование, депутат в 41-то Народно събрание, министър на образованието. Посланието на Фандъкова като кандидат кмет беше "София – в добри ръце".
Благодаря на всички софиянци, които дадоха своя глас за доброто управление на нашия град, каза новоизбраният кмет на Столична община Йорданка Фандъкова в началото на пресконференцията на ПП ГЕРБ в НДК. Това беше една висока оценка за работата на досегашния екип, от който аз бях част. Благодаря сърдечно на моите колеги от партия ГЕРБ и на всички партии от формат ЕНП, на партиите с център дясно в София. Благодаря специално на Бойко Борисов, който преди четири години без да ме познава повярва в моите качества и компетенции и ми даде шанс. Надявам се и ще настоявам вие да ми помагате като премиер, допълни Фандъкова. София има нужда от обединение, София има нужда да привлече хората, за да работят заедно. Отговорността ще бъде моя. Нека да реализираме започнатите проекти и да мислим за развитието на града, допълни още Йорданка Фандъкова. Тя пое и ангажимента никога да не изостави образованието.
Малко завиждам на Минко Герджиков, защото само жени са кмет и зам. кметове на Столична община каза от своя страна бившият кмет и настоящ премиер на страната Бойко Борисов. Днес ме детронират като кмет, каза още Борисов. Той каза, че утре заедно с колегите и с Йорданка Фандъкова и ще решат кой да бъде министър на образованието, посочи Борисов. Образованите хора са тези, които са гласували за нас, уточни Борисов. За парламентарните избори трябваше по-голяма активност, за да смачкане Доган и успяхме. Сега не ни трябваше толкова, посочи Борисов. Няма да виси проект на София, както заводът за боклука, който Станишев бавеше, каза той. Поради интереса към пресконференцията на новоизбрания кмет на София тя продължи по-дълго със съгласието на БСП, които също дават своята пресконференция като втори в надпреварата за кмет на София, където естествено победителят е един и това е Йорданка Фандъкова. /БГНЕС
 


Сходни връзки

Йорданка Фандъкова първата жена кмет на София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди