изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:57 EEST
90 ПАЦИЕНТИ ПРИЕТИ С УСЛОЖНЕНИЯ ЗА ПЕТ ДНИ В МБАЛ    
Здраве70 души са приети за лечение в болницата в Добрич с грипоподобни симптоми от понеделник до петък миналата седмица.


Други 20 са постъпили с пневмонии. Това съобщи за НДТ изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Мариян Ананиев. Той коментира, че броят на пациентите е съпоставим с броя на лекуваните през този период през предходни години. Напливът към Спешно отделение на болницата се увеличава в петък събота и неделя, когато личните лекари намаляват интензитета на своя труд, каза още изпълнителният директор на МБАЛ. Д-р Ананиев допълни, че антивирусните препарати "Тамифлу" и "Реленца", с които разполага болницата, се използват по преценка на лекуващия лекар. 
Заболеваемостта от грип в страната е намаляла с около 10 процента, в сравнение със същия период на миналата седмица, съобщи в петък Министерството на здравеопазването. Въпреки това, тя остава над 200 на 10 000 души, което е прагът за обявяване на епидемия в страната. Поради тази причина Националният пандемичен комитет реши да не прекратява обявената национална епидемия. Това означава, че плановите операции, женските консултации и имунизациите няма да се възстановят и през настоящата седмица. Грипната ваканция в страната обаче се прекратява. Причина за това решение е, че заболеваемостта е доста различна в отделните региони. Затова щабовете по места ще решат дали има нужда училищата да останат затворени и занапред.
От днес се възстановяват учебните занятия във всички училища на територията на Добричка област, съобщи радио "Добруджа". Децата се връщат в класните стаи след издадени заповеди от кметовете на общините. НДТ
 


Сходни връзки

90 ПАЦИЕНТИ ПРИЕТИ С УСЛОЖНЕНИЯ ЗА ПЕТ ДНИ В МБАЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди