изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:50 EEST
Двама премиери кандидати за върховния пост в ЕС    
Европейски съюз
Първият президент на Европейския съюз ще бъде избран между премиерите на Холандия - Ян Петер Балкененде и на Белгия - Херман Ван Ромпуй, съобщи БНР. Това съобщиха дипломати в Брюксел, след като шведският премиер Фредерик Райнфелд е провел пореден кръг телефонни консултации с министър-председателите на страните-членки.


Неофициални сондажи са били правени и по време на Съвета на външните министри, които продължават да заседават в белгийската столица, съобщи БНР.
Фаворит за другия пост - външен министър, за който предстои избор на срещата на върха в четвъртък, е бившият италиански премиер и дипломат номер едно Масимо Д’Алема.
Фаворит на България за президентския пост остава премиерът на Люксембург Жан-Клод Юнкер, но страната ни би подкрепила и други кандидати в името на консенсуса, стана ясно от думите на външния ни министър Румяна Желева.
Желева, която е номинирана и за еврокомисар, съобщи, че все още не знае кога ще има яснота за бъдещия си ресор. Тя очаква да има повече от очакваното време да се готви за изслушванията в Европейския парламент, защотo процедурата вече закъснява и следващата Европейска комисия едва ли ще бъде сформирана и ще заработи преди 1-и февруари догодина.
dir.bg
 


Сходни връзки

Двама премиери кандидати за върховния пост в ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди