изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:45 EEST
Антимафиоти от ОДМВР-Разград задържаха фалшификатори на пари и документи    
Ред и сигурностПолицаите наблюдавали престъпната група над половин година преди да пристъпят към обиски и задържане  Организирана престъпна група, занимавала се с изработване и пласиране на фалшиви дипломи, пари и документи, е разкрита при акция на сектор “БОП” – ОДМВР-Разград.


Специализираната полицейска операция за неутрализиране на групата е предприета вчера. Антимафиотите се насочили към няколко адреса в областния град и обискирали четири апартамента. При акцията са установени трима – С.Д. /62г./, П.П./53г./ и К.П./51г./, занимавали се с престъпната дейност.
В домовете са намерени и иззети мобилни телефони, пишещи машини – механични и електрически, заготовки за 50 доларови и 100 еврови банвкноти, цветни фотокопия на дипломи за завършено висше образование от различни ВУЗ-ове в страната, страници с оценки и обложки. При щателното претърсване са открити още печати на различни учебни заведения и държавни институции, компютърни конфигурации, скенер, цветен принтер, удостоверения за наследници, дигитална видеокамера, плот за рязане на снимки. Сред многото улики са и многобройни пробни разпечатки на паспорти и дипломи, дискове с подготвени за разпечатване сканирани документи.
Двама от задържаните са криминално проявени. Групата е била наблюдавана от април 2009 година. Развивала е престъпната си дейност на територията на цялата страна. Фалшивите документи били продавани на цени от 100 до 1000 лева в зависимост от вида им. Образувано е досъдебно производство по чл. 308, ал.2 от НК.  mvr.bg

 


Сходни връзки

Антимафиоти от ОДМВР-Разград задържаха фалшификатори на пари и документи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди