изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 06:21 EEST
НАУЧЕН РАБОТНИК Е НАЙ-ПОПУЛЯРНОТО МОМИЧЕ НА ПОВИКВАНЕ В АНГЛИЯ    
Любопитно Автор на популярния във Великобритания блог на Дневната красавица / Belle De Jour/, се оказа научната работничка от университета в Бристол Брук Магнанти. От 6 години нейната самоличност бе мистерия, правени бяха много догадки, междувременно популярността на блога растеше, бе издадена и книга. Тези дни авторката реши да се разкрие пред в. The Sunday Times.

34 годишната доктор Магнанти е известен невротоксиколог, специализиран в изследвания на епидемиологията на рака сред децата и се ползва с уважение от страна на британските учени. Както признава сега, по време на работата върху докторската си дисертация в университета Шефилд, тя е имала проблеми с парите и се е преместила в Лондон с надеждата да си намери работа.

В Лондон Магнанти работила известно време като програмист, но парите не и стигали, за да си плати наема на жилището. В крайна сметка тя започнала работа в една от лондонските агенции за компаньонки и е получавала по 300 долара на час за услугите си. В този бизнес е останала общо 14 месеца.

" В един момент наистина намерих друга работа, но реших да не зарязвам проституцията, защото тя ми носеше много повече удоволствие", коментира избора си доктор Магнанти.

Защо все пак е решила да разкрие самоличността си? Просто се уморила от всичко, което се случва, а анонимността престанала да я забавлява. " Дори не можах да дойда на премиерата на собствената си книга", оплаква се писателката. Тя казва, че вече е разказала цялата истина на колегите си и те се отнесли към признанието и с разбиране.

Що се отнася до бъдещето, Магнанти планира да се концентрира върху научно- изследователската си дейност. В същото време обещава да продължи да води блога още известно време, както и да публикува поредната си книга.

Дневникът на Дневната красавица е един от най- популярните блогове на британския интернет. През 2003 година вестник The Guardian го обяви за блог на годината. През март 2006 година дневникът на Магнанти бе номиниран за литературната награда Blooker Prize, която се дава на автори на интернет- дневници, издали на тяхна основа книги.

Под псевдонима Дневна красавица Брук Магнанти е издала общо три книги, най- известната от които е The Intimate Adventures of a London Call Girl / " Интимните приключения на лондонско момиче на повикване" /. По мотиви от дневника и е заснет и популярният във Великобритания сериал Secret Diary of a Call Girl / " Тайният дневник на момиче на повикване" /

www.bgfactor.org/

 


Сходни връзки

НАУЧЕН РАБОТНИК Е НАЙ-ПОПУЛЯРНОТО МОМИЧЕ НА ПОВИКВАНЕ В АНГЛИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди