изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:32 EEST
СЪДИЯ ОТ СПИСЪКА НА КРАСЬО НЕ УСПЯ ДА ОСЪДИ АДВОКАТ    
Ред и сигурност Адвокат Васил Бенчев от Адвокатска колегия - Велико Търново, беше оправдан от Районния съд в Добрич по дело за клевета, заведено срещу него от съдията в Апелативния съд във Велико Търново Милчо Ванев.

Процесът се гледа в Добрич, тъй като магистратите в старопрестолния град са си направили отвод по делото. Съдът в Добрич отхвърли гражданския иск на Милчо Ванев от 2000 лева и отсъди да заплати разходите по делото - 1400 лева адвокатско възнаграждение.  Той може да обжалва присъдата в 15-дневен срок. 

Съдията бе повдигнал обвинение срещу адвоката в приписване на престъпление в условията на продължавано престъпление. Според него адвокатът го е наклеветил в съдебна заседание през 2008 г. по дело, по което потърпевш е бил синът на Ванев, а Бенчев е бил служебен защитник на подсъдимия. Адвокатът изразил мнение, че процесът е манипулиран от съдията, от което Ванев се е почувствал наклеветен и е завел жалби до Адвокатската колегия във Велико Търново и ВСС.

В началото на процеса съдът в Добрич даде възможност на страните да сключат споразумение. М. Ванев каза, че ако В. Бенчев е в състояние да му се извини и поеме направените до момента разходи по делото, то ще приключи веднага, но В. Бенчев отказа.

Името на М. Ванев, който е заместник-председател на Апелативния съд във Велико Търново, бе сред 13-те имена на магистрати, контактували с бизнесмена от Плевен Красимир Георгиев, известен като Красьо Черния. Веднага след скандала той подаде оставка във ВСС. НДТ

 

 


Сходни връзки

СЪДИЯ ОТ СПИСЪКА НА КРАСЬО НЕ УСПЯ ДА ОСЪДИ АДВОКАТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди