изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:57 EEST
ТВ екип засне изнасилване на 13-годишно момиче    
По светаЧетирима мъже изнасилиха 13-годишно момиче, като самият акт бе филмиран от репортери на телевизия, които въобще не се притекли на помощ на жертвата.

В търсенето на начин да се появят на първите страници на вестниците репортери филмираха изнасилването на 13-годишно момиче от четирима мъже, без никой да се притече на помощ на жертвата. След това материалът бе излъчен ексклузивно, пише най-тиражният швейцарски вестник "Блик".

Четирима мъже изнасилват едно 13-годишно момиче и в този момент на мястото на събитието случайно пристига екип на боливийската телевизията "Red Uno", ще си помисли човек. Но не всичко е така, както изглежда. Вместо да помогнат на момичето, журналистите решили да направят репортаж, включвайки незабавно камерата. В крайна сметка тях не ги изнасилвали.

http://www.merkur-online.de/bilder/2009/03/05/92847/819015320-neunjaehrige-maedchen-musste-zwillinge-woche-abtreiben.9.jpgС тези ужасни сцени общо взето е изпълнен материалът на боливийската телевизия, която го излъчи ексклузивно в сутрешното си предаване "Еl Mananer" и по този начин предизвика истинска вълна възмущение сред обществото.

Съюзът на медиите в боливийската провинция Санта Крус ще поиска юридическа намеса срещу направилите ужасния репортаж журналисти, които не са помогнали на момичето. "Вчера станахме свидетели на едно предаване, в което бяха излъчени сцени от изнасилване на едно 13-годишно момиче от четирима мъже. Такова нещо е недопустимо да се излъчва в национален ефир. Това е неморално", заяви председателят на съюза на медиите Хернан Кабрера.

http://www.tz-online.de/bilder/2009/05/19/304247/360613020-gericht.9.jpg"Така не се прави журналистика. За да излезеш на първите страници на вестниците и за да можеш да излъчиш ексклузивен материал, се стига до там, че да се правят такива ужасни и недопустими неща", критикува още Кабрера, който допълва, че един човешки живот е по-ценен от това да си на първите страници на вестниците. Свободата на пресата има своите граници и не е едно писмо със свободни расъждения.

На този етап от телевизията "Red Uno" мълчат относно отправените обвинения. В същото време дори и депутатът Марисол Абан призова да се вземат мерки и да се предприеме някаква юридическа намеса срещу журналистите, заснели скандалния материал.

Георги Красимиров Георгиев, БЛИЦ

 


Сходни връзки

ТВ екип засне изнасилване на 13-годишно момиче | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди