изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:58 EEST
Белгийският премиер Херман ван Ромпуй бе избран за председател на Европейския съвет    
Европейски съюз Брюксел. Белгийският премиер Херман ван Ромпуй бе избран за председател на Европейския съвет, съобщи АФП, позовавайки се на дипломатически източници. Тази вечер ще бъде обявен и избраникът за поста върховен представител за външната политика на ЕС.


Агенция „Фокус” припомня:

Херман ван Ромпуй е министър-председател на Белгия. Пое поста през декември 2008 г. Роден е на 31 октомври 1947 г. През 90-те години е заемал поста заместник министър-председател и министър по бюджетните въпроси. През юли 2007 г. е избран за председател на Камарата на представителите (долната камара на белгийския парламент).
Ван Ромпуй е автор на шест книги, предимно на социална и политическа тематика. Спекулациите за кандидатурата му за поста председател на Европейския съвет започнаха в началото на ноември т.г.

**************

Първият президент на ЕС ще получава чисто 24 000 евро месечна заплата, предаде РИА Новости, като се позова на източник от Съвета на Европейския съюз.

 

 

 


Сходни връзки

Белгийският премиер Херман ван Ромпуй бе избран за председател на Европейския съвет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди