изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:32 EEST
Нападнаха бизнесмена Ламбрев, за да приберат 500-те бона на Чомбе от сделката с “Белатур”    
Ред и сигурностТрима бандити, единият от които с маска, нападнаха вчера посред бял ден имението на бившия управител на хотелски комплекс “Белатур” в Петрич и собственик на транспортната фирма “Транзит експрес” Христо Ламбрев, което се намира под циганската махала в промишлената зона на южния град. Това е второ посегателство срещу бившия хотелиер, чието “Ауди А6” бе подпалено с коктейл “Молотов”, припомня регионалният в. "Струма".

Върху част от имота са разположени паркингът и гаражите на автобусите на фирмата, върху друга част е построена двуетажна къща, в която живеят 82-годишната майка на Ламбрев - Люба, и по-големият му син - Ламбро Ламбрев, служител в Гранична полиция. Тримата нападатели се появили внезапно около 10,30 часа вчера в градината до къщата. По това време в дома била единствено баба Люба, която шетала в градината. Нападателите, които носели голяма черна чанта, я сграбчили, започнали да я душат и да питат има ли някой в къщата.

Неравната борба на баба Люба с тримата нападатели забелязал шофьорът Лазар Бужев, който извикал на помощ диспечера Стойчо Ангов. Появата на Бужев и Ангов спасила баба Люба. Нападателите я пуснали омаломощена от удушаващата хватка и избягали през бетоновата ограда, разделяща парцела на Ламбрев от съседния бетонов център. Бандитите проникнали през оградата, като срязали защитната мрежа в горната й част. Основната версия за подготвеното нападение е обир.

Преди няколко месеца Ламбрев продаде 40 процента от акциите си в хотелския комплекс “Белатур” на бизнесмена от село Първомай Иван Кочев-Чомбе. Цената на сделката, която се коментира в Петрич, е 500 000 лева. Вероятно бандитите са се полакомили да намерят поне част от парите в къщата, но появата на служителите от автобусната фирма попречила на намеренията им.

Според друга версия двуетажната къща на Ламбреви бие на очи с изискания си и спретнат вид сред предприятията в промишлената зона и бандитите са били привлечени от възможността да намерят в нея скъпоструващи предмети и ценности.

При схватката с нападателите са пострадали диспечерът Стойчо Ангов, който е с избити предни горни зъби, и шофьорът Лазар Бужев, който е ударен в главата.
/БЛИЦ
 


Сходни връзки

Нападнаха бизнесмена Ламбрев, за да приберат 500-те бона на Чомбе от сделката с “Белатур” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди