изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:44 EEST
СДС дава на Борисов 100 души за уволнение    
ПолитикаРъководството на СДС ще даде на премиера Бойко Борисов списък от над 100 души, близки до предишните управляващи и заемащи ключови позиции, като настоява за уволнението им. Това съобщи в Перник председателят на СДС и кандидат за нов мандат Мартин Димитров, предаде "Фокус".


“Не може хора, които имат спорна репутация, които са били част от съмнителни сделки и част от проваленото управление на БСП, ДПС и НДСВ, да продължават да бъдат на позиции. Шефът на Националния осигурителен институт (НОИ) в София Сотир Ушев, който е кадър, близък до Емилия Масларова, продължава да бъде ръководител на най-голямата система, изплащаща пенсиите. Това е абсолютно неприемливо”, заяви Димитров.
Той твърди, че ако се говори за нов модел на управление и за нов морал, тези хора трябва да бъдат сменени. По думите му СДС събира имена на хора от БСП и ДПС от цялата страна, които заемат високи държавни позиции и които трябва да бъдат сменени.
За област Перник вече е съставен такъв списък с 20 души. Преди да бъдат оповестени имената в него, ще бъде направена вътрешна проверка. Всички имена ще бъдат дадени на премиера Бойко Борисов и СДС ще иска реакция от негова страна, като се надява това да стане в най-скоро време.
"Няма как да говорим за ново управление със старите хора", смята синият лидер.
Запитан дали СДС ще предложат свои представители за овакантените постове, той отговори, че това не е задължително условие. Въпреки това, сините имат самочувствие да предложат хора за някои от позициите, тъй като е партия с огромен експертен потенциал.
Според Димитров най-нормалното нещо е да бъдат направени конкурси. Промяната означава да бъдат сложени качествени хора, които могат да бъдат от СДС, могат да бъдат експерти, както и хора от гражданското общество, посочи той.
Председателят на областното ръководство на СДС в Перник Юлиян Ситарски посочи, че 20-те души в местния списък са с визия за корупционни практики в сферата на държавното управление. Те са достатъчно добре известни, посочи той. Това са хора, за които цялото общество знае, че им липсва какъвто и да било експертен потенциал и професионализъм в областите, които заемат. Ситарски подчерта, че акцентът не пада върху политическа чистка. Водещият принцип е липсата на професионализъм и наличие на корупционни практики, заяви той. “Ако ГЕРБ не смени тези хора с професионалисти, ще носи отговорността и ще сърба попарата на техните грешки”, каза Мартин Димитров.
 


Сходни връзки

СДС дава на Борисов 100 души за уволнение | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди