изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:38 EEST
Разсекретиха фирмите със скъпите слухови апарати, сред тях една е от Добрич    
Новини

Фирмите „Алфа Медика-60" ЕООД, Пловдив; „Юви Мед" ООД, Добрич и „Диапазон 8" ЕООД, Варна са получили от държавата 155 092 лв. и чакат още 41 818 лв. за скъпи слухови апарати. Скандалния случай обяви преди два дни финансовият министър Симеон Дянков. Освен скъпи, апаратите се оказали не цифрови, за каквито били обявени, а аналогови.



Вчера министърът разсекрети доклад от проверка на агенцията за държавен финансов контрол. Според него Агенцията за социално подпомагане е плащала по 406 лв. за един слухов апарат на изброените фирми. Проверката показва още, че апаратите са доставени от Китай. Вносител е „Медика Трейдинг" ЕООД, регистрирана в Пловдив. Доставени са на два пъти с единични цени от 4,65 и 5,80 долара.

Проверка на "24 часа" във фирмените регистри вчера показа, че собственик на вносителя “Медика Трейдинг", регистрирана в Пловдив и на “Алфа Медика-60” е Георги Методиев Лесов. Това означава, че най-вероятно вносителят е предоставил на друга своя фирма да продава слуховите апарати на хората с увреждания. До приключването на броя контакт с фирмите не бе осъществен.

От варненската “Диапазон” 8, обясниха, че управителят им е не е в офиса. Но добавиха, че при тях всичко било редовно, нарушения нямало, а в момента тече данъчна проверка.

"Имам фактури за всичко, но не мога да разговарям по телефона, нека да дойде ваш човек на място в офиса ни”, заяви Юлиян Цветков, посочен във фирмените регистри като управител на добричката “Юви Мед”.

Проверката, разсекретена вчера от финансовото министерство, е била за времето септември - октомври 2009 г. Инспектирала е работата на Агенцията за социално подпомагане към министъра на труда и социалната политика.

www.24chasa.bg

Дянков даде на прокурор сделка между МФ и БНБ

Прокуратурата се заема с Масларова

ПОМОЩИ ЗА ПОЧТИ 30 000 ЛЕВА

 


Сходни връзки

Разсекретиха фирмите със скъпите слухови апарати, сред тях една е от Добрич | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Разсекретиха фирмите със скъпите слухови апарати, сред тях една е от Добрич
Автор: Anonymous да 2011-07-11 @ 15:38 EEST
www.sluhoviaparati.bg

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.03 секунди