изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:12 EEST
Обвиниха приятеля на обезобразената Христина в поръчителство    
Ред и сигурност 31-годишният Венцислав Добрев от дупнишкото село Яхиново вече е обвиняем в поръчителство на заливането с киселина на завършилата специалност "Право" в Югозападния университет в Благоевград Христина Колджиева от Гоце Делчев. Спрямо Венцислав Добрев, който е един от тримата арестувани за извършеното на 25 ноември тежко престъпление, благоевградският прокурор Ивайло Филипов е постановил 72-часово задържане.

Предстои да бъде внесено искане в съда за постоянен арест, съобщиха за Дарик.

Христина Колджиева ще бъде подложена на няколко оперативни интервенции в Университетската очна клиника в София. Студентката Мария Коемджиева, също от Гоце Делчев, все още се лекува от изгаряния по лицето в благоевградската болница. Заливането на двете момичета с киселина стана пред дома на преподавателя в ЮЗУ Методи Аслански, на ул."Николай Петрини", където Мария и Христина са били на  квартирата.

Все още не са задържани другите двама мъже, съпричастни към извършеното престъпление, които вчера криминалистите обявиха за издирване.

Междувременно днес доц. Руска Христова - директор на очната клиника в ИСУЛ, където е приета Христина Колджиева заяви за Дарик, че няма промяна в състоянието момичето. „Дясното око може да остане с частично намалено зрение, лявото - смятам, че ще се възстанови, но е рано да давам сериозна прогноза. На лицето има изгаряния. Тя получава мехлем за тези наранявания и се надяваме, че няма да има проблем. Не предвиждаме операция", заяви доц. Христова. 

Тя съобщи още, че полицията е забранила медиите да се срещат на този етап с 24-годишната Христина

Полицаи установиха след инцидента, че обект на нападението е била 24-годишната Христина Колджиева, която е имала любовни отношения с един от задържаните за престъплението. Ден преди нападението Христина е депозирала жалба в благоевградската прокуратура срещу бившия си вече приятел. Пред органите на досъдебното производство тя заявила, че един от задържаните я е заплашвал с убийство.

Инцидентът с момичетата стана в нощта на вторник срещу сряда пред квартирата им на ул."Николай Петрини". Христина първоначално е била приета в болницата в Благоевград, а след консултация със специалисти е била транспортирана в столична клиника с изгаряния на очите. Мария все още е в благоевградската болница.

http://www.dariknews.bg/

 


Сходни връзки

Обвиниха приятеля на обезобразената Христина в поръчителство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди