изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:54 EEST
ПРАВИТЕЛСТВОТО ОДОБРИ НАЦИОНАЛНИТЕ ДОПЛАЩАНИЯ    
НовиниМинистерският съвет на Република България взе решение за схеми за национални доплащания на хектар земеделска земя, за говеда, за овце-майки и кози-майки и техния размер за 2009 г. , съобщи пресцентърът на земеделското министерство.

В първите години след присъединяването на България към ЕС българските земеделски производители получават само част от подпомагането, което получават производителите в старите държави-членки, като през 2009 г. ще получат 35%. През подобен преходен период преминават всички новоприсъединили се държави-членки. За да компенсира по-ниския размер на подпомагането, България може да допълни от националния бюджет директните си плащания до определен процент от размера на директните плащания в Общността към 30 април 2004 г. Този процент за 2009 г. е 65%. Беше взето решение за прилагане на четири схеми за национални доплащания за 2009 г.:1. на хектар земеделска земя с изключение на площите, заети с винени сортове лозя, ягоди и малини за преработка, тютюн и постоянни пасища; 2. за говеда според броя на говедата в стопанството, определен въз основа на данните в Системата за идентификация на животните и регистрация на животновъдните обекти, поддържана от Националната ветеринарномедицинска служба. 3. за овце-майки и кози-майки (необвързана с производството) според броя на овцете-майки и/или козите–майки в стопанството, определен въз основа на данните в Системата за идентификация на животните и регистрация на животновъдните обекти, поддържана от Националната ветеринарномедицинска служба. 4. за овце-майки и кози-майки (обвързана с производството) според броя на овцете-майки и/или козите–майки, отглеждани в стопанството. Въз основа на взетото решение беше изготвено искане до Европейската комисия за одобрение на избраните схеми и размера на националните доплащания по тях. В изпълнение на разпоредбата на Закона за подпомагане на земеделските производители Министерският съвет прие Решение за схеми за национални доплащания на хектар земеделска земя, за говеда, за овце-майки и кози-майки и техния размер за 2009 г. в съответствие с решението на Европейската комисия.
 


Сходни връзки

ПРАВИТЕЛСТВОТО ОДОБРИ НАЦИОНАЛНИТЕ ДОПЛАЩАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.56 секунди