изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:07 EEST
ДАРЕНИЕ ОТ 800 ТОМА ПОЛУЧИ БИБЛИОТЕКАТА    
КултураЖестът е от издателствата "Захарий Стоянов" и "Свети Климент Охридски"

Регионална библиотека "Дора Габе" вчера получи дарение от 800 тома - съвременни и класически български автори, художествена, справочна, икономическа и т.н. литература, световни класици и философи. Изключителният жест е отстрана на издателствата "Захарий Стоянов" с директор Иван Гранитски и университетското "Св. Климент Охридски" с директор Димитър Томов.
"Днес библиотеките изпадат в особена ситуация. Затова ние мислим как да им помогнем, за да поемат удара на финансовата криза" - заяви на пресконференция Иван Гранитски. На срещата с журналисти присъстваха още зам.-кметът на Добрич Камелия Койчева и директорът на РБ "Дора Габе" Пенка Христова. "Културата и образованието са онези сфери, които държат на повърхността, за да не се удави, българската държава и българското общество" - добави още г-н Гранитски и изтъкна ролята на общините. От Пенка Христова той получи свидетелството за дарение, в които са описани всички книги, включени в него.
Издателство "Захарий Стоянов" в момента издава шест тома със съчиненията на Йордан Йовков, допълнени с коментари на големи наши изследователи. Вече са излезли три от тях. Догодина, когато ще отбележим 130 години от рождението на Певеца на Добруджа, трябва да излязат и другите три.
 


Сходни връзки

ДАРЕНИЕ ОТ 800 ТОМА ПОЛУЧИ БИБЛИОТЕКАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди