изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:49 EEST
ЗИМАТА ИДВА НА 15 ДЕКЕМВРИ, ДАНО НЕ НИ ИЗНЕНАДА    
Времето

Истинската зима ще започне в средата на декември, съобщи дежурният синоптик от TV-MET Даниел Пеев вчера. Като цяло месецът ще бъде малко по-топъл от обичайното. Заради стремежа на природата към климатичното равновесие обаче се очаква следващите 3 месеца да са мразовити, с много сняг и преспи.



Обширният антициклон, който от 20.XI. държи времето у нас нетипично топло, постепенно ще отстъпи.

Идната седмица зимата ще направи генерална репетиция. Във вторник над страната ще нахлуе по-хладен въздух, а облаците ще изсипят дъжд в ниските райони и сняг над 1500 м. Но няма да се задържи трайна покривка заради положителните дневни температури. До края на седмицата максималните няма да надскачат 10-15°.

На 5 и 6 декември много хора ще си останат вкъщи за уикенда заради ново, по-силно застудяване.

Стойности под нулата ще мерим най-вероятно от студентския празник. След 8.XII. все по-често ще излизаме сутрин с шапка и ръкавици, за да не мръзнем, докато чистим колите.

На 14-15 декември зимата ще ни покаже истинското си лице. От север ще се спусне леден въздух. Ще падне сняг и ще натрупа.

Десетина дни покривката няма да се топи заради ниските температури, а само ще се увеличава при всеки нов валеж. Затова най-вероятно ще посрещнем и Коледа с дебел сняг.

Около и след големите християнски празници се очакват и най-студените нощи с температури 10-12 градуса под нулата. Вероятно леко затопляне през последната седмица на годината ще стопи снега. (24часа)

 


Сходни връзки

ЗИМАТА ИДВА НА 15 ДЕКЕМВРИ, ДАНО НЕ НИ ИЗНЕНАДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди