изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:35 EEST
УНСС сваля късите поли и токчетата на студентите и въвежда бизнес дрескод    
Образование

Студентките в УНСС ще трябва да забравят за токчета, къси поли и сцепени дънки. Това предвижда проектът за дрескод на университета, изготвен от академичния съвет. Той ще бъде обсъден от студенти и преподаватели, пише на сайта на висшето училище, предаде АСН. Ръководството мотивира нововъведението с пояснение, че "университетската култура и перфектната репутация на водещо висше училище, каквото е УНСС, изисква адекватна външност".



Проектът включва раздели за подходящо и неподходящо облекло както за студенти, така и за преподаватели.

Към неподходящите аксесоари се причисляват обувки на много висок ток, къси рокли и поли, раздрани дънки, потници, анцузи, както и "блузи, които оголват талията". В забранителния списък са още пиърсингът, тишъртите и джапанките. Мотивът е, че това облекло "издава немарливост, небрежност и липса на съзнание за ролята и значението на УНСС, както и неуважение към академичните ценности, нагласи и убеждения".

Дрескодът предвижда също всеки понеделник младежите да идват в бизнес одежди на лекции. За мъжете това включва черен, тъмносив или тъмносин костюм, колан и вратовръзка. Дамите трябва да заложат на делови костюм от три части в неутрални цветове и прибрани коси.

"И за двата пола аксесоарите да бъдат семпли и ограничени", пише още в разпоредбата. В останалите дни са позволени дънки и по-разнообразни цветове. Петък пък е за спортно-елегантното облекло, в който младежите могат да идват с всички дрехи, които не са изрично забранени.

Заповедта важи и за преподавателите, уточнява изрично ръководството. То е включило и специален раздел за празнични дни, когато на всички студенти е позволено да се обличат само в черно-бяла гама и задължително с черни обувки. За първи път УНСС пусна подобна забрана през август, когато под ножа паднаха късите и три четвърти панталони. actualno.com

 


Сходни връзки

УНСС сваля късите поли и токчетата на студентите и въвежда бизнес дрескод | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди