изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:23 EEST
Оставили Гунински вързан на земята и изчезнали    
Ред и сигурностМедицинският преглед на освободения след близо 40 дни плен Румен Гунински-син е показал, че няма видими наранявания по тялото му. Предстои му и втори, окончателен лекарски преглед. Това съобщи пред БГНЕС главният секретар на МВР Калин Георгиев. Той допълни, че младежът е в сравнително добро физическо състояние, но уточни, че психическото му състояние не е чак толкова добро. Но това е нормално, след което е преживял Румен, допълни главният секретар и уточни, че първоначално той е отказвал да говори с полицията, съобщи bTV.

Георгиев съобщи още, че студентът е оставен от похитителите си на улицата до стадиона в град Елин Пелин около 20 ч. Накарали го да легне на земята. Така се прави при всички случаи на освобождаване на заложник, уточни главният секретар.
По-късно градският прокурор Николай Кокинов уточни, че студентът е бил оставен с вързани ръце и е бил намерен от пазач на близък строителен възел, който се е обадил по телефона. Кокинов заяви, че похитителите все още на са разкрити.
„Очаквам МВР да ни докара извършителите. Искрено се надявам да ги видя скоро”, каза прокурорът.
"Румен Гунински-младши в момента е сред хората, които го обичат, нашата работа продължава", каза още главният секретар на МВР пред телевизия PRO.BG. Той отказа да даде информация дали е платен откуп за освобождаването на Румен Гунински-младши.
"Има много неща, които знаем, но не мога да ги споделя", категоричен бе той.
Дарик радио съобщи, като се позова на източници от ГДБОП, че Гунински вече е дал показания пред антимафиоти. Той и баща му прекарали няколко часа в службата.
"За нас беше важно Гунински да бъде върнат жив и здрав на родителите", коментира пред bTV министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той също отказа да говори за плащането на откуп.
"Мога да ви кажа, че процентът днес е много по-голям отколкото за всичките тези периоди от време, когато са извършвали подобни отвличания тази група”, допълни вътрешният министър.
На въпрос дали групата, която е отвлякла Румен, е същата, която похити и бизнесмена Киро Киров, той отговори, че в момента може да се каже, само че почеркът и поведението се покриват.
"Надявам се справедливостта да възтържествува и тези, които отвличат деца в последните няколко години, да си получат заслуженото. Смятам, че обществото вече трябва да е по-спокойно, когато МВР върши своята работа", заключи Цветанов.
"Разбира се, всичко за случая с освободеното момче Румен Гунински ще бъде предоставено за широката публика. Знаете, че МВР полага максимум усилия, за да се справи с този вид престъпност, така че аз не бих се ангажирал да споделя каквото и да е, защото това е конкретика от разследването", това каза на свой ред зам.-министърът на МВР Павлин Димитров.
22-годишният студент бе отвлечен на 19 октомври.

dir.bg

 


Сходни връзки

Оставили Гунински вързан на земята и изчезнали | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди