изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:21 EEST
СТРОИТЕЛИТЕ - НЕДОВОЛНИ ОТ МЕРКИТЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО    
ИкономикаОбмисляната мярка на правителството за подпомагане на строителния бранш у нас чрез опростяване на данъците, според бранша е неадекватна. "Ако на финансовия министър не му е известно, то е добре да знае, че в България ние сме си платили данъците. Това се прави авансово, в началото на стопанската година, на база на резултатите от предходната такава" - каза за НДТ инж. Валентин Зеленченко - изпълнителен директор на "Пътно строителство" АД.

Пътният строител е категоричен, че дори и да имат пари да теглят, ако тази мярка бъде приета за подпомагане на бизнеса, то строителите ще могат да го направят най-рано през април догодина, защото балансите ще излязат в края на март. "Най-адекватната мярка е да се извадят пари от резерва, които да се дадат на бизнеса. Защото в момента тези средства, с които ние разполагаме, всъщност отиват за погасяване на кредити към банки, от които реално 1-2 са българските и на практика работещият бизнес изнася капитали чрез покриване на вноските си по кредитите в банките с чужди централи" - каза още инж. Зеленченко. Той добави, че притеснение към момента буди и фактът, че все още спечелилите  конкурса за зимно поддържане на републиканската пътна мрежа фирми нямат подписани договори.
Занимаващи се със строителство на сгради пък алармираха, че все повече се увеличава междуфирмената задлъжнялост. Продължава бавенето на плащанията на обекти, реализирани по различни проекти, което допълнително утежнява ситуацията в и без това свития пазар. Множество фирми от града и региона са прибегнали до освобождаване на квалифицирани кадри, с цел оцеляване, а по-малките - направо са хлопнали "кепенците", споделиха шефове на строителни фирми. Имало и такива, на които бил наложен запор върху сметките им от данъчните - заради ненавременни плащания към хазната, докато в същото време фирмите имат да получават стотици хиляди левове, неразплатени от държавата.
 


Сходни връзки

СТРОИТЕЛИТЕ - НЕДОВОЛНИ ОТ МЕРКИТЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.20 секунди