изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 02:39 EEST
БОРИСОВ ПОИСКА ПО-НИСКИ ЦЕНИ НА МОБИЛНИТЕ УСЛУГИ    
ИкономикаНа среща, проведена с представители на трите мобилни оператора М-тел, Глобул и Виваком премиерът Бойко Борисов е поискал по-ниски цени на услугите им за населението. Това съобщиха от пресцентъра на Виваком. Тема на срещата в Министерски съвет е била въвеждането на ясни европейски правила и по-евтини телефонни. В рамките на проведения разговор се е стигнало до споразумение за допълнително намаление на цените на дребно на телефонните разговори, допълват от телекома.

Очаква се Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) да вземе последващо решение, с което да приведе в действие договорката между правителството и  мобилните операторите, като въведе схема за допълнително намаляване на цените на терминиране във фиксирани и мобилни мрежи между тях в съответствие с европейските правила. Искането от страна на кабинета и премиера за намалянето на цените е по повод това, че страната ни търпи непрекъснати санкции от Европа заради поддържаните най-високи стойности на разговори в Европа, допълват днес централните медии.
От Виваком припомнят, че според решението на КРС мобилните оператори свалят цените на едро на четири етапа, които стартираха през 2008 г. и трябва да завършат през лятото на 2010 г.От Виваком заявяват, че ако цените на едро бъдат променени в съответствие със средноевропейските нива, то компанията ще намали още по-драстично цените на дребно за своите клиенти.
 


Сходни връзки

БОРИСОВ ПОИСКА ПО-НИСКИ ЦЕНИ НА МОБИЛНИТЕ УСЛУГИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди