изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:34 EEST
Шеф на мешерето: Николов искаше за него 10% и за Емел Етем 10% от всеки проект    
Новини

Сто златни пендари си търсят от бившия шеф на "Гражданска защита" Никола Николов неговите изнудвачи, разказа пред Нова тв един от обвинените - Димо Станчев, шеф на мешерето за Великотърновския регион и член на Върховното мешере. Златото било дадено авансово за получаване на обществена поръчка по бедствията и авариите с уговорка 20% от парите после да се върнат, описа схемата той.



Вчера градският прокурор София Николай Кокинов съобщи, че прокуратурата ще потърси обяснение за авоарите на бившия шеф на "Гражданска защита" Никола Николов, станали предмет на изнудване от хората на Цветелин Кънчев-Дон Цеци. Лидерът на Евророма беше закопчан и обвинен за изнудване късно вечерта във вторник заедно с Христо Върбанов -Папата, тъй като рекетирали Николов. Самият Николов подал сигнала, че го изнудват, след като вече бил дал на Ицо Папата 150 хил. евро. Искали му обаче общо 250 хиляди под заплахата, че ще дадат на медиите компрометираща информация за него.

Ромският лидер Станчев на практика изпълни днес тази закана, разказвайки смайваща история за корупция, изпълнена с шестцифрени суми, строителни дейности, сватби и кръщенета, на които са се изсипвали купища пари. Помолен да покаже документи в подкрепа на твърденията си, обвиненият за изнудването на Николов обаче извади само епикризи, защото щял да влиза в болница.

Ние с него сме приятели от 15 години, каза за Никола Николов  представителят на мешерето. По думите му уволненият от Етем шеф на "Гражданска защита" станал началник на нейния политически кабинет (!). Преди изборите станало дума за нова поръчка, чрез която да се получат държавни пари, и ромите трябвало да предоставят авансово дължимите от тях 20% от шестцифрения бюджет на ремонта. "Ние обаче пари нямаме", отсече Станчев. Тук се намеси жена му и разказа как се наложило да се раздели със 100 златни пендара, на два пъти по 50, с 5 гривни, с пръстена си и дори с едни перлени обици, които жената на Николов много харесала.

Дава ли сме им много - за Нова година пуйки и прасе, за Гергьовден агнета, спомни си още Стефка Станчева. Този път обаче работата не станала и това Станчев разбрал от самата Етем, с която се засякъл на предизборна среща в Русенско. "Проектът може да не се реализира и ние вече може да не сме там", казала му тя. Когато се обърнал към Николов да си поиска обратно златото, чул в отговор: "Престанете, защото ще убия поне 10 човека".

Сред по-раншни проекти, изпълнени по тази схема, шефът на великотърновското мешере спомена кърпежи, язовири, подпорна стена 250 метра дълга и 6 м висока. Според него кметът на Павликени ще потвърди думите му, защото бил посветен в механизмите за преодоляване на щетите от бедствията. Служител на Николов - Коста Алексиев, също знаел за какво става дума, защото бил натоварен с проверките. Дърпал се, но изпълнявал, каквото се искало от началника на "Гражданска защита".

За Дон Цеци обаче Станчев не можел нищо да каже. Знаел за него, но никога не го бил виждал.  И сега от телевизията разбрал, че търсят сметка от Цветелин Кънчев за неуредените му финансови взаимоотношения с Никола Николов. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Шеф на мешерето: Николов искаше за него 10% и за Емел Етем 10% от всеки проект | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди