изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:35 EEST
И французите не искат джамии и минарета    
По света
След като Швейцария гласува на референдум против строежа на джамии и минарета, изследване показва, че повечето французи също са против.


Проучването е на Френския институт за обществено мнение, чиито резултати цитира парижкият в. "Фигаро". Според мнозинството французи - 46 на сто, минаретата трябва да бъдат забранени. Само 19 на сто от запитаните смятат, че молбите на мюсюлмани за строителство на джамии трябва да получават положителен отговор. 41 процента са против, 36 на сто твърдят, че това им е безразлично, а 4 процента нямат мнение, информира Франс прес, цитирана от БТА. 14 процента не дават отговор.

Очаквано, най-много (87 на сто) са противниците на джамиите и минаретата сред привържениците на десния Национален фронт с лидер Льо Пен. Не са малко обаче и сред онези, които гласуват за управляващия Съюз за народно движение - 48 процента.

Броят на хората, които са против изграждането на джамии във Франция, е нараснал значително от 2001 г. насам, сочат обобщени данни от допитването.

Над 57 процента от швейцарците вече подкрепиха забраната за строеж на минарета в страната им. Редица международни организации и политически лидери изразиха загриженост от реформата и посочиха, че това е удар по религиозните свободи.

dir.bg

Минаретата изправиха света срещу Швейцария

Би Би Си: Швейцарците одобриха забраната за строеж на минарета в страната

 


Сходни връзки

И французите не искат джамии и минарета | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди