изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:42 EEST
Нов трус в морето разлюля Каварна и Шабла    
Новини
Регистрирано е земетресение на 27 км източно от Каварна в Черно море, съобщиха от Европейския сеизмологичен център. То е на дълбочина 20 км, но не се посочва магнитут. Земетресението е станало в 19,11 часа българско време и е на 67 км източно от Варна и 17 км югоизточно от Шабла, предаде центърът, на който се позова БГНЕС.


По данни на Сеизмологичния център към Геофизичния институт на БАН трусът е с епицентър на около 450 км. в посока Изток - Североизток от София, на територията на страната. Земетресението е с магнитуд около 3 по скалата на Рихтер и е усетено в района на Шабла.

Няма данни за жертви и нанесени материални щети.

Само преди дни трус в морето с магнитуд около 3,5 по Рихтер разтърси пак Каварна и Шабла. В Каварна дори беше евакуирано цяло училище, тъй като земетресението стана през деня.
Местните хора тогава казаха, че са притеснени, защото още ги е страх от силния трус, който стана през през август и беше с магнитуд от 5 по скалата на Рихтер. Тогава много къщи в района бяха напукани.
dir.bg

Няма паника сред населението на Шабла поради земетресението, според Красимир Кръстев
06 декември 2009 | 20:44 | Агенция "Фокус"
Шабла. Няма паника сред населението на Шабла поради земетресението. Това каза пред Агенция „Фокус” кметът на Шабла Красимир Кръстев по повод земетресението, усетено на територията на общината. „Засега няма сигнали за разрушения или повреди. Никой не е потърсил съдействието на „Бърза помощ”, посочи Кръстев. По думите му утре специална комисия ще установява дали има някакви щети.
„Безпокоим се най-вече за читалището, то не е укрепено след голямото земетресение, защото още не са преведени парите за ликвидиране на последствията от този трус”, добави кметът на Шабла.
Аделина ГЕОРГИЕВА
 
Земетресение с магнитуд 3 по скалата на Рихтер е усетено на територията на Шабла
06 декември 2009 | 20:20 | Агенция "Фокус"
Шабла. Земетресение с магнитуд 3 по скалата на Рихтер е усетено на територията на Шабла, съобщиха от Института по сеизмология към Българска академия на науките (БАН). Трусът е регистриран около 19 часа българско време и е с епицентър около 440 км. на изток-североизток от София на акваторията на Черно море.
Земетресението е било изключително слабо, няма данни то да е усетено на други места. Липсват данни за нанесени материални щети.

ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ В ШАБЛА

НЯМА СРУТВАНИЯ КРАЙ МОРСКИЯ БРЯГ ЗАРАДИ ТРУСА

ДЕЛФИНИ ПРЕДУПРЕДИХА ЗА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО

3,7 по скалата на Рихтер

Слабо земетресение в Добрич

ПРОСПАХМЕ 3 ПО РИХТЕР

Трус 3 по Рихтер регистриран край Добрич

ОДОБРЕН Е ПРОЕКТ ЗА ЗАЗИМЯВАНЕ НА ХРАМА НА КИБЕЛА

 


Сходни връзки

Нов трус в морето разлюля Каварна и Шабла | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди