изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:25 EEST
БАВЯТ ПАРИТЕ ПО ПРОГРАМА ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ    
ОбществоС молба за съдействие се обърна към в. "Нова добруджанска трибуна" Петя Митева - председател на Териториалната организация на глухите в Добрич.


Ето какво разказва тя в писмо до редакцията ни:
"Понастоящем работя по програма към Бюрото по труда като технически сътрудник към Обединен спортен клуб на сляпо-глухите-Добрич. Тежко чуваща съм и не мога да говоря по телефона, затова ви пиша. Ето и моят въпрос, на който не мога да намеря отговор. Работя по Национална програма, финансирана от Министерството на труда и социалната политика. Вече трети месец заплатите, които за предвидени в бюджета /програмата стартира през май 2007 г. до и е до май 2010 г./ все повече закъсняват. По същата програма работят хора към Асоциацията на сляпо-глухите-Пловдив, и от разговор с тях разбрах, че си получават заплатите навреме. След като се обърнах към Бюрото по труда в Добрич със запитване относно проблема, ми беше отговорено, че парите се получават от Бюро по труда-Варна. Дадоха ми телефон за връзка. От Варна обаче отговарят, че щом получат парите веднага ги превеждат - щом не са ги превели значи не са ги получили. Добре, но по същата програма в Пловдив си получават парите, а във Варна и съответно в Добрич - не. Но не само в това е проблемът. Като работеща по тази програма аз сама си водя счетоводството и имам срок до 10-то число на месеца да си представя отчетна форма и форма за заплата в Бюрото по труда за заверка и да си внеса осигуровките, които ми се превеждат заедно със заплатата. При положение, че не съм получила такива, трябва да си ги плащам сама. Ако не си спазя срока - си губя работата.
Това е омагьосаният кръг в който се въртя, за една минимална заплата, която не получавам редовно. Но иначе трябва да си изпълня моята част от договора. Но този договор не е едностранен. Трябва да се изпълнява двустранно. Така и не разбрах къде се губят парите, след като са изпратени от министерството". 
НДТ Ще потърси отговор на поставените от Петя Митева въпроси. НДТ
 


Сходни връзки

БАВЯТ ПАРИТЕ ПО ПРОГРАМА ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди