изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:24 EEST
Освобождават от такса смет кюстендилци, имащи второ жилище, което не ползват    
Новини Кюстендил. Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов внася докладна записка в Общински съвет, в която се предлага всички собственици на жилища, които не се използват за живеене, да бъдат освободени от такса смет, предаде репортер на радио „Фокус” – Кюстендил. Тази възможност се предлага след като до 31 януари се попълнят декларации за жилищата, които не се използват.

В документа ще бъде отразено ясно, че всеки носи наказателна отговорност по член 313 от Наказателния кодекс при положение, че впише неверни данни. Целта е всеки да бъде отговорен към закона, уточни Паунов. Стъпката предхожда намеренията за осъвременяване на такса смет. Той припомни, че Община Кюстендил е единствената в България, намаляваща почти на половина такса смет за фирмите и 20 % за гражданите. Към момента европейското таксуване е изцяло неприложимо. „Ще се постараем към всеки, чийто бюджет е натоварен с повече от един имот и не се ползва, поне да бъде освободен от този налог”, допълни кметът на Кюстендил. От такса за сметоизвозване за второ жилище ще се възползват и кюстендилци, които живеят в чужбина. На въпрос дали това няма да натовари бюджета на община Кюстендил в условия на криза, Петър Паунов уточни, че администрацията не бива да разчита само на данъци, когато хората са в затруднена ситуация. В момента е важно да се стремим към справедливост, а когато се създадат условия за кюстендилци да имат по големи доходи, очевидно е и че постъпленията в бюджета да са по-големи, каза още Паунов.
Дияна СТЕФАНОВА
 


Сходни връзки

Освобождават от такса смет кюстендилци, имащи второ жилище, което не ползват | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди