изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:03 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностВраца. 100 гр амфетамин иззеха полицаи от областната дирекция. Снощи, към  19.10 часа на разклона за с.Паволче във Враца, служители на реда спрели за полицейска проверка лек автомобил „Опел Астра”. Проверяващите от екипа установили, че колата е шофирана от врачанина И.Г./28г./, за когото справката посочила, че е известен на МВР за противозаконно отнемане на автомобили.

С него в колата пътувал и 32-годишният И.А., също от областния град. При претърсването на автомобила полицаите открили пластмасов буркан с надпис „Креатин”, с около 100 гр бяло прахообразно вещество, реагирало при наркотеста на амфетамин. Намерили също и хартиен плик с надпис „Глюкоза” с около 200 гр бял прах, както и златарска везна, мобилен телефон. Предстоят експертизи за установяване на вида на открития бял прах. Двамата са задържани за 24 часа в РУ на МВР Враца. По случая в ОД на МВР-Враца е образувано дознание. Предстои изясняване на произхода на синтетичната дрога.
Също вчера във Враца е извършена проверка по сигнал за незаконно притежаване на оръжие. Газов пистолет “Спетер Компакт”, преправен в боен е открит в таксиметров автомобил „ДЕУ”. Изяснено е, че колата е  собственост на Л.Т./38г./ от Видин, а е управлявана от съгражданина му П.П./22г./ - известен на органите на реда за разпространение на наркотици. Оръжието е намерено с боен патрон 9мм. в цевта и още 4 патрона  в пълнителя. По случая в РУ МВР-Враца е образувано дознание. П.П. е задържан за 24 часа в РУ на МВР-Враца.

Пловдив. Двама младежи са задържани непосредствено след опит за кражба на кабели от землището на с.Костиево. Вчера около 17.30 часа е установено, че зад комплекс “9-ти километър” са отрязани 75 м кабел от съобщително трасе и е направен опит да бъдат откраднати. Нанесената щета е за около 4000 лева. След получения сигнал в полицията, служители от РУ-Труд задържали заподозрените Д.И./21г./ и Ф.С./23г./ от Костиево. Двамата са в ареста за 24 часа и срещу тях е образувано бързо полицейско производство.

Плевен. Плевенски полицаи задържаха четирима крадци на телефонни кабели, докато демонтирали проводниците. Така вчера, служители от Второ управление на МВР в Плевен осуетили повреда в далекосъобщителната мрежа в района на с.Ясен. Около 10 часа в полицията е съобщено, че в селото група мъже копаят и теглят кабел. Незабавно са изпратени полицейски патрули, които заловили двама /на 24 и 25г./ от с.Дисевица и още двама /25, 21 г./ съответно от селата Търнете и Ясен. Мъжете с лопати и кирки напривили 4 метров изкоп и изтеглили на повърхността 4 кабела с различно сечение, като започнали да ги режат и  увреждат. Пристигналите полицаи прекратили «трудовата» им дейност и ги отвели в районното управление за обяснения. И четиримата са криминално проявени и са известни на органите на реда с регистрирани кражби. 25-годишният от с.Дисевица и 21 годишният от с.Ясен са осъждани Лопатите и кирките, с които бригадата е работила са иззети веществени доказателства. Предстои установяване на нанесените щети на собсвеника. Криминалистите изясняват съпричастността на заловените към други подобни кражби. Документирането на престъплението продължава. Материалите са внесени в прокуратурата.

Велико Търново. Задържан е 55-годишен, заплашил с убийство служителки на бензиностанция. 55-годишният търновец Г.В. отправил заплахите към двете жени /20 и 28г./, които отказали да го обслужат като в заведение.Към 3,50 часа вчера мъжът влязъл в бензиностанцията, видимо пиян, седнал на една от масите и поискал обслужване като в нощно заведение. Момичетата обяснили, че регламента на обекта не включва подобно обслужване и отказали да изпълнят желанието му. Той се ядосал, извадил газов пистолет, насочил го срещу тях и започнал да сипе закани за убийство. Служителките веднага сигнализирали полицията и на мястото пристигнал полицейски екип. Мъжът е задържан за 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство за хулиганство.
Благоевград. След скандал, пийнал студент приключи празничната вечер в РУМВР-Банско. Към 3.30 часа днес в местното полицейско управление е  получен сигнал за инцидент в дискотека. Незабавно на  място е изпратен полицейски екип, който установил, че празникът на група студенти се е превърнал в разправия. Скандалът е прекратен от служители на реда преди да премине в сбиване. Л.Г.( 23г.)  отказал да се подчини на  полицейското  разпореждане, държал се грубо и арогантно и заплашвал. Пийналият студент е задържан в РУМВР-Банско с полицейска заповед за 24 часа. Работата по  случая продължава.

Стара Загора. Полицаи от Казанлък задържали автокрадец непосредствено след кражбата. Към 0.50 часа тази нощ, при обход в кв.“В. Левски” полицейски екип на РПУ–Казанлък предприел проверка “Фолксваген Голф. С приближаването на служителите, автомобилът потеглил рязко, без да се подчини на подаденият звуков и светлинен сигнал. Не след дълго, “Фолксваген”-ът спрял и водачът се опитал да избяга, но бил задържан от полицаите. В хода на проверката е установено, че същата нощ  С.С. (19г.) от Казанлък е отнел противозаконно автомобила от паркинг пред жилищен блок на бул. “Княз Ал. Батенберг”. След това той срещнал трима приятели, на които обяснил, че колата е на негов близък. Предложил им да ги закара до кв. “В. Левски”, където е задържан от полицейските служители. По случая е образувано досъдебно производство.

София. В Пето РУ на МВР са задържани трима криминално проявени, разпространявали фалшиви банкноти с номинал 50 лева. Преди няколко дни, на бул. “Данаил Николаев”, полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил “Ауди”, управляван от 33-годишния В.С. от село Медковец. С него пътували софиянците И.И. /28 г./ и А.Ц. /32 г./. При извършения им личен обиск от тях са иззети пет неистински петдесетолевки. Служители от сектор “Икономическа полиция” установили в хода на разследването, че банкнотите са предлагани в търговски обекти в кварталите Ботунец и Челопечене. Материалите по случая са докладвани в Софийска градска прокуратура и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 244 от Наказателния кодекс. На извършителите е повдигнато обвинение и им е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа.
Извършител на грабеж бе разкрит от служители на Второ РУ на МВР след подадена жалба от столичанка. Жената се оплакала, че на 2 декември към 22.30 часа, на ул.”Козлодуй” била нападната от непознат. Той насила издърпал дамската й чанта с лични документи и пари. След бързи действия криминалистите установили, че грабежът е дело на 19-годишния Г.К.-Гумата, регистриран за криминални деяния и осъждан. Обвинен е за престъпление по чл.198 от НК и е задържан под стража с постоянна мярка.
Други двама грабители са задържани в Девето РУМВР. Криминалистите разкрили, че те нападнали 53-годишна жена от Перник в района на метростанция “Западен парк” в жк.”Люлин” като й нанесли побой и отнели чантата й с дебитни карти , мобилен телефон и около 300 лева. Част от вещите са намерени и иззети от полицията. Срещу 18-годишния Д.Я. и 17-годишния С.Д. – криминално проявени, и двамата от Банкя, е образувано досъдебно производство.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди