изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:06 EEST
Футбол: Преди мачовете от Шампионска лига    
Спорт Нион. Последните срещи от груповата фаза на турнира Шампионска лига ще се изиграят тази вечер. Двубоите в групи „E”, „F”, „G” и „H” ще определят кои тимове ще са участници в 1/8-финалите на турнира, кои отбори ще продължат с участието си в Лига Европа и кои ще отпаднат от европейските клубни турнири през тази година.

Група „E”:
Класиране:

Място Отбор М П Р З Г-Р Г Т
1 Фиорентина 5 4 0 1 6 12 - 6 12
2 Лион 5 3 1 1 5 8 - 3 10
3 Ливърпуп 5 2 1 2 -1 4 - 5 7
4 Дебрецен 5 0 0 5 -10 5 - 15 0

Агенция "Фокус"
Преди Ливърпул - Фиорентина

Коментар минута по минута...
Италианският Фиорентина гостува на английския Ливърпул в последна среща от група „Е” на Шампионска лига. Двубоят започва в 21:45 часа и има формален характер, след като отборът от Флоренция вече си осигури участие в следващата фаза на надпреварата, а Ливърпул отпадна и ще се състезава в Лига Европа от пролетта. Преди последните мачове в групата Фиорентина е лидер в класирането с 12 точки, на 2 пред втория Лион и на 5 пред тазвечерните си съперници.

Агенция "Фокус"
Преди Лион - Дебрецен

Коментар минута по минута...
Унгарският Дебрецен гостува на френския Олимпик Лион в последна среща от група „Е” на Шампионска лига. Отборът, отстранил българския шампион Левски по пътя си към груповата фаза на надпреварата, ще търси първата си точка в турнира на стадион „Стад Жерлан” от 21:45 часа тази вечер. Домакините от своя страна вече се класираха за 1/8-финалите с 10 точки от 5 мача и едва ли ще излязат с всички титуляри. Лион победи Дебрецен с 4:0 в гостуването си на 29 септември в Унгария. Главен рефер на двубоя е Флориан Майер.

Група „F”:
Преди началото на последните двубои от група „F” в тазгодишното издание на Шампионската лига нито един от тимовете не може да бъде спокоен. Считаните за фаворити преди началото на надпреварата отбори на Барселона и Интер са водачи в групата, но Рубин (Казан) и Динамо (Киев) са на крачка зад тях.
Класиране:
Място Отбор М П Р З Г-Р Г Т
1 Барселона 5 2 2 1 3 5 - 2 8
2 Интер 5 1 3 1 -1 5 - 6 6
3 Рубин Казан 5 1 3 1 -1 4 - 5 6
4 Динамо Киев 5 1 2 2 -1 6 - 7 5

Агенция "Фокус"
Преди Динамо (Киев) - Барселона

Коментар минута по минута...
Европейският клубен шампион Барселона гостува в Украйна на Динамо (Киев) в решителна последна среща от Група “F” на Шампионската лига. Двубоят е с начален час 21:45 часа и ще отговори на въпроса дали Барса ще има възможността да защити трофея си през този сезон. Равенство би било достатъчно на испанците за класиране във фазата на директните елиминации. Победа на домакините от Киев и равенство в другата среща от групата между Интер и Рубин (Казан), ще осигури участие на Динамо в 1/8-финалите през пролетта. Преди началото на мача Барселона е лидер в Групата с 8 точки, а Динамо заема последната 4-та позиция с 5.

Агенция "Фокус"
Преди Интер - Рубин

Коментар минута по минута...
Италианският шампион Интер посреща този на Русия – Рубин (Казан) в последна среща от група “F” на Шампионската лига. Единствено победа на възпитаниците на Жозе Моуриньо ще им осигури сигурно участие в 1/8-финалите на надпреварата, а при равенство те ще трябва да се съобразят с резултата от другата среща в групата между съставите на Барселона и Динамо (Киев). Победа на Рубин също би класирала тима в следващата фаза и те ще се надяват да повторят подвига си от гостуването на настоящия европейски шампион Барселона, спечелено с 2:1. Преди началото на срещата италианският тим заема втора позиция в група „F” с 6 точки, колкото има и руският, но с по-лоша голова разлика Рубин е на третото място. Предишният мач между тези съперници завърши при резултат 1:1. Двубоят Интер – Рубин ще се изиграе на стадион „Джузепе Меаца” в Милано, а началният час е 21:45.

Група „G”:
Остават да се изиграят две срещи от Група „G” на турнира Шампионска лига. Те ще започнат в 21:45 часа тази вечер.
Класиране:
Място Отбор М П Р З Г-Р Г Т
1 Севиля 5 3 1 1 6 10 - 4 10
2 Униреа Урзичени 5 2 2 1 2 7 - 5 8
3 Щутгарт 5 1 3 1 0 6 - 6 6
4 Рейнджърс 5 0 2 3 -8 4 - 12 2

Агенция "Фокус"
Преди Севиля - Глазгоу Рейнджърс

Коментар минута по минута...
Испанският Севиля посреща шотландския шампион Глазгоу Рейнджърс в последна среща от група „G” на Шампионска лига. Двубоят на стадион „Рамон Санчес Пискуан” е с начален час 21:45, а домакините вече са сигурни участници в 1/8-финалите на най-силния европейски клубен турнир. Шотландските шампиони нямат шансове дори за място в Лига Европа през пролетта и ще търсят първата си победа в тазгодишното издание на надпреварата. Преди мача Севиля е лидер в групата с 10 точки, а Рейнджърс е последен с 2.

Агенция "Фокус"
Преди Щутгарт - Унирея

Коментар минута по минута...
Германският Щутгарт приема румънската сензация в тазгодишното издание на Шампионска лига Униреа Урзичени в последна среща от група „G” на надпреварата. Само преди дни Щутгарт уволни своя старши треньор Маркус Бабел, а от 21:45 часа тази вечер ще търси задължителен успех с нов наставник – Кристиан Грос. Единствено трите точки тази вечер ще гарантират участие на Щутгарт на 1/8-финалите, а дори и точка ще изпрати румънците в следващата фаза. Преди мача Униреа има 8 точки и заема втора позиция в групата, а Щутгарт е трети с 6.


Група „H”:
Класиране:
Място Отбор М П Р З Г-Р Г Т
1 Арсенал 5 4 1 0 8 12 - 4 13
2 Олимпиакос 5 2 1 2 -2 3 - 5 7
3 Стандарт Лиеж 5 1 1 3 -2 6 - 8 4
4 АЗ Алкмаар 5 0 3 2 -4 3 - 7 3

Агенция "Фокус"
Преди Олимпиакос - Арсенал

Коментар минута по минута...
Гръцкият Олимпиакос посреща английския Арсенал в последна среща от група „Н” на Шампионска лига, нуждаейки се само от точка, за да се класира за 1/8-финалите в надпреварата. Двубоят е от 21:45 часа. Лондонският тим е сигурен участник във фазата на директните елиминации, след като записаха 4 победи и 1 равенство преди тазвечерната среща. Лидерът във временното класиране на гръцкото първенство заема втора позиция в подреждането на групата с актив от 7 точки, следван от Стандарт (Лиеж) с 4.

Агенция "Фокус"
Преди Стандарт (Лиеж) - АЗ Алкмаар

Коментар минута по минута...
Шампионът на Белгия Стандарт (Лиеж) е домакин на спечелилият титлата в Холандия тим на АЗ Алкмаар в последна среща от група „Н” на Шампионска лига. Двата отбора заемат последните две места в този поток, но при победа и загуба на Олимпиакос от Арсенал, домакините ще продължат във фазата на директните елиминации на турнира. Стандарт има 4 точки в своя актив, а АЗ е с 3 преди първия съдийски сигнал на Мартин Аткинсън в 21:45 часа тази вечер.

Футбол: След последните мачове от групи „А”, „В”, „С” и „D” на Шампионската лига (ОБЗОР)

София. Изиграха се последните срещи от груповата фаза на турнира за Шампионската лига.
Ето и получилите се крайни резултати, подробности, както и класиранията в тях:

Група „А”

Резултати:

Ювентус – Байерн (Мюнхен) 1:4
Макаби – Бордо 0:1

Байерн (Мюнхен) унищожи Ювентус и го изхвърли от Шампионската лига
Немският Байерн (Мюнхен) нанесе сериозно поражение на италианския Ювентус, в последна среща от груповата фаза на турнира за Шампионската лига, записвайки успех с категоричното 4:1, като гост.
С победата си немският тим събра общ актив от 10 точки, с които се нареди на втората позиция в групата си, измествайки оттам именно Ювентус. Италианците, като трети тим, получават правото да участват във втория по сила евротурнир – Лига Европа. На първо място остана френският Бордо.
Нищо не вещаеше подобно развитие на мача за торинци, като в 19-ата минута нападателят Давид Трезеге ги изведе напред в резултата. В 30-ата вратарят на гостите от Мюнхен – Ханс Йорг Бут вкара отсъден 11 метров наказателен удар, възстановявайки равенството, а с попадения на Олич, Гомес и Тимошчук през второто полувреме Байерн не остави никакви шансове на съперника си, класирайки се за фазата на директните елиминации.

Очакван успех и първо място за Бордо, в група „А”
Очакван успех с 1:0 записа френският Бордо, при гостуването си на Макаби (Хайфа) в последен мач от груповата фаза на турнира за Шампионската лига. Единственото попадение в срещата бе дело на Жуси, който се разписа в 13-ата минута на двубоя.
С тези три точки Бордо събра общо 16 в квалификационната си група, които се оказаха достатъчно за отбора да продължи напред в състезанието.
Макаби остана последен, без спечелена точка.

Крайно класиране в група „А”
Място Отбор М П Р З Г-Р Г Т
1 Бордо* 6 5 1 0 6 9 - 2 16
2 Байерн Мюнхен* 6 3 1 2 1 9 - 5 10
3 Ювентус** 6 2 2 2 0 4 - 7 8
4 Макаби Хайфа 6 0 0 6 -7 0 - 8 0
(бел. ред. – отборите, отбелязани с * продължават нататък в надпреварата, докато тимът с ** ще се състезава в Лига Европа)


Група „В”

Резултати:

Бешикташ – ЦСКА (Москва) 1:2
Волфсбург – Манчестър Юнайтед 1:3

Драма в Турция, ЦСКА победи с гол в 95-ата минута
Московският ЦСКА заслужи своето място в турнира на Шампионската лига, като в последна среща от груповата фаза на надпреварата надделя като гост над турския Бешикташ с 2:1 и събра 10 точки в своята група, оказали се достатъчни отборът да продължи в следващия етап от състезанието.
Красич изведе руснаците напред в резултата, в 41-ата минута на двубоя, но само 4 преди края Бобо изравни. В последната 5-а минута на продължението Алдонин вкара за 2:1, хвърляйки в екстаз цялата резервна скамейка на своя тим.
Бешикташ остава последен в групата, с 4 завоювани точки.

Майкъл Оуен с хеттрик на Юнайтед – Волфсбург 3:1
Привлеченият от шампиона на Англия – Манчестър Юнайтед през лятото нападател – Майкъл Оуен се превърна в истински герой за отбора си, като в среща от последния кръг на груповата фаза на турнира за Шампионската лига, вкара и трите попадения за успеха на Сър Алекс и компания над немския шампион Волфсбург с 3:1, като гост.
Оуен откри резултата 2 минути преди почивката, но голмайсторът на домакините Един Дзеко вкара за 1:1 в 56-ата. С нови два гола – в 83-ата и 91-ата минути обаче Оуен изведе тима си до крайния успех.
Юнайтед е първи в групата си с 13 точки, докато Волфсбург е трети и ще участва в турнира Лига Европа.

Крайно класиране в група „В”
Място Отбор М П Р З Г-Р Г Т
1 Манчестър Юнайтед 6 4 1 1 2 10 - 6 13
2 ЦСКА Москва 6 3 1 2 -1 10 - 10 10
3 Волфсбург 6 2 1 3 3 9 - 8 7
4 Бешикташ 6 1 1 4 -4 3 - 8 4
(бел. ред. – отборите, отбелязани с * продължават нататък в надпреварата, докато тимът с ** ще се състезава в Лига Европа)


Група „C”

Резултати:

Олимпик (Марсилия) – Реал (Мадрид) 1:3
Цюрих – Милан 1:1

Роналдо с два гола при победата на Реал над Марсилия
Топ-реализаторът на испанския вицешампион Реал (Мадрид) до момента през сезона – португалецът Кристиано Роналдо, се разписа на два пъти за крайния успех с 3:1 на тима му над френския Олимпик (Марсилия), в последната среща от груповата фаза на турнира за Шампионската лига.
Роналдо откри резултата още в 5-ата минута, след силен удар от пряк-свободен удар от около 30 метра. Лучо Гонзалес изравни само 6 минути по-късно, но в 60-ата минута Раул Албиол върна преднината на „белите”. Девет минути по-късно Марсилия получи правото да изпълни дузпа, след нарушение на вратаря Икер Касияс срещу Мамаду Нианг, но Лучо Гонзалес пропусна да изравни, удряйки напречната греда на вратата на испанците. Така се стигна до 80-ата минута на двубоя, когато след добро извеждащо подаване на Ласана Диара към Роналдо, последният се пребори с бранител на домакините и френския страж, за да оформи крайното 3:1.
Реал (Мадрид) финишира на първа позиция в квалификационната си група, с актив от 13 спечелени точки и продължава напред в състезанието. Олимпик остава на третото място, даващо право на тима на участие във втория по сила европейски клубен турнир – Лига Европа.

Милан не победи Цюрих, но се класира за 1/8 финалите
Италианският Милан не успя да победи швейцарския Цюрих, в последна среща от груповата фаза на Шампионската лига, като гост, завършвайки наравно – 1:1.
Гажич изведе домакините напред в 30-ата минута, като това бе и единственото попадение за първото полувреме. В 64-ата минута, за нарушение, довело до дузпа за Милан, от играта бе изгонен състезателят на швейцарския тим – Рошат. Роналдиньо не пропусна да реализира от бялата точка, оформяйки крайното 1:1.
Така италианците остават втори в групата, след като в другата среща Реал (Мадрид) победи Олимпик (Марсилия) с 3:1, във Франция и изхвърли марсилци от битката за продължаване напред.
Цюрих остана на последното място с три спечелени точки в турнира – именно срещу Милан, като гост.

Крайно класиране в група „С”
Място Отбор М П Р З Г-Р Г Т
1 Реал Мадрид 6 4 1 1 6 15 - 7 13
2 Милан 6 2 3 1 1 8 - 7 9
3 Марсилия 6 2 1 3 2 10 - 10 7
4 Цюрих 6 1 1 4 -9 4 - 14 4
(бел. ред. – отборите, отбелязани с * продължават нататък в надпреварата, докато тимът с ** ще се състезава в Лига Европа)


Група “D”

Резултати:

Атлетико (Мадрид) – Порто 0:3
Челси – Апоел 2:2

Апоел стигна до равенството, като гост на Челси
Кипърският Апоел (Никозия) стигна до равенство – 2:2, при гостуването си на английския Челси, в последен мач от групите на Шампионската лига.
Гостите дори поведоха в резултата, с гол на Жевлаков, в 6-ата минута, но с две попадения на Дидие Дрогба, само до 26-ата, Челси направи 2:1. В самия край на мача, две минути преди последния съдийски сигнал, Миросавлевич направи резултата престижен за Апоел – 2:2.
Въпреки точката кипърският отбор няма да продължи участието си в евротурнирите, като третата позиция в групата и мястото в Лига Европа, спечели испанският Атлетико (Мадрид).

Нова тежка загуба за Атлетико, у дома
Нова тежка загуба регистрира испанският Атлетико (Мадрид), отстъпвайки на гостуващия Порто с 0:3, в последен мач от груповата фаза на Шампионската лига.
Въпреки това мадридчани ще продължат срещите си в Европа, след като крайното им трето място в квалификациите, дава право на участие в Лига Европа.
С голове на Алвеш и Фалкао, само до 15-ата минута, гостите решиха всичко в своя полза. Точка на спора сложи Хълк, петнайсетина минути преди края, оформяйки крайното 0:3.
Порто остана втори в групата и продължава в следващата фаза на Шампионската лига.

Крайно класиране в група „D”
Място Отбор М П Р З Г-Р Г Т
1 Челси 6 4 2 0 7 11 - 4 14
2 Порто 6 4 0 2 2 8 - 3 12
3 Атлетико Мадрид 6 0 3 3 -6 3 - 12 3
4 АПОЕЛ (Никозия) 6 0 3 3 -3 4 - 7 3
(бел. ред. – отборите, отбелязани с * продължават нататък в надпреварата, докато тимът с ** ще се състезава в Лига Европа)

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Футбол: Преди мачовете от Шампионска лига | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.29 секунди