изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:47 EEST
Груевски не иска Македония да е част от Европа, а част от България    
По светаАлбанският политически блок изрази гнева си от решението на Съвета на министрите на ЕС да отложи определянето на дата за преговори с Македония през следващите шест месеца, съобщава македонската телевизия А1.

"Политиката на Никола Груевски не е случайна. Той не иска Македония да бъде част от Европа, а част от България", е заявил лидерът на опозиционната Демократическа партия на албанците (ДПА) Мендух Тачи. Тачи е призовал международната общност да установи протекторат в Македония.

"Правителството трябва да си подаде оставка, тъй като вече няма легитимност", е заявил Тачи. Според Демократичния съюз за интеграция (ДСИ), който е част от управляващата коалиция в момента има удължен шанс за започване на преговори между Македония и ЕС.

"Щеше да е по-добре ако днес празнувахме, но хубавото е, че не сме изхвърлени от процеса и преговорите не са блокирани", е заявил Джеват Адеми от ДСИ.

Лидерът на Нова демокрация Имер Селмани смята, че решението на Съвета е в резултат на несериозния подход на правителството на Македония в решаването на проблема за името. actualno.com

 


Сходни връзки

Груевски не иска Македония да е част от Европа, а част от България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди