изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:54 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ЗА СТРАНАТА    
Ред и сигурностОДМВР-София. Сигнал за отвлечена млада жена вдигна на крак криминалисти от  РУ-Ботевград. С полицейска мярка за 24 часа бил задържан авторът на деянието – В.П. /28 г./ от с. Видраре. На 08-ми декември късно бащата на Д.И. /27 г./ съобщил в полицията, че дъщеря му била пребита от непознат мъж на паркинга пред местоработата й и качена насила в автомобила му.

Бащата бил уведомен за случилото се от колежка на дъщеря си, която била наблизо по време на инцидента.В хода на разследването се установило, че автомобилът, в който насила била качена жената е опел, червен на цвят, управляван от В.П. от с. Видраре. При проверка на адреса, мъжът не бил открит. Полицията обявила В.П. и Д.И.  за общодържавно издирване. Вчера сутринта В.П. бил задържан в дома му. Междувременно станало ясно, че Д.И. и В.П. имали връзка от две години, но родителите на жената били против и те се срещали тайно. На 08-ми декември вечерта преди да тръгне на работа Д.И. говорила по мобилния телефон с В.П. Той  решил да я изчака, за да говори с нея за проблемите, които имали да разрешават. Когато Д.И. пристигнала, двамата се скарали, той насила я натикал в колата си и я закарал в гориста местност. Пред полицаите  В.П. разказал, че  цяла нощ стояли в автомобила и изяснявали взаимоотношенията си. Вчера рано сутринта отишли в дома му в с. Видраре. В обясненията си Д.И. посочила, че предната вечер приятелят й насила я качил в колата, но категорично отрекла физическо малтретиране от негова страна.В.П. бил задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая се води досъдебно производство. Материалите са докладвани на дежурния прокурор на Софийска окръжна прокуратура.     

Бургас. Среднощен шофьор, качил се в колата след употреба на алкохол, вдигна на крак бургаските полицаи. Той не само не се подчинил на сигнала за спиране, но и на два пъти опитал да прегази униформените. Тази сутрин около 01.15 ч. автопатрул при Пето Районно управление получава сигнал, че на кръстовището на бул. «Стефан Стамболов» и бул. «Демокрация» лек автомобил «Мерцедес» с бургаска регистрация се движи по улиците на града без включени светлини. Полицаите опитали да го спрат, но шофьорът увеличил скоростта и като направил опит да ги блъсне, продължил. По-късно на кръстовище до х-л «Мираж» служител на СОД прави повторен опит да спре автомобила за проверка, но и този път водачът не се подчинява и отново опитва да блъсне полицейския служител. С включена светлинна и звукова сигнализация полицаите предприемат преследване и дори стрелят предупредително във въздуха. На ж.п. прелеза на бул. «Димитър Димов» водачът на «Мерцедеса» не успява да вземе завоя и катастрофира. Установено е, че това е Г.Д. /34г./ от Бургас, криминално проявен и осъждан. При извършената проверка с дрегер за наличие на алкохол в кръвта, той отчел 1.88 промила. Взета му е кръв за анализ,  Г.Д. е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.
Перник. Двама полицаи от група “Престъпления по пътищата” при ОДМВР гр. Перник  отказали подкуп от 100 лв. Тази нощ, около 02,15 ч. на главен път Е-79, в района на с.Д.Диканя, те спрели за проверка лек автомобил “Мерцедес”, управляван от перничанина Д.Б./19 г./. Дрегерът е отчел, че концентрацията на алкохол в кръвта на младежа е 1,01 промила. Младежът бил и без свидетелство за управление на моторно превозно средство, отнето му за същото провинение. В момента, когато полицаите са започнали писането на акт за установеното административно нарушение, 19-годишният  подхвърлил в патрулния автомобил 100 лв. с молба “да оправят случая”. Веднага на място е извикан разследващ полицай и е започнато бързо производство. Младежът е дал кръв за химически анализ.
Ямбол. В сектор “Икономическа полиция” при ОДМВР - Ямбол е образувано досъдебно производство срещу В.Т. /43г./ от София и Е. Х. /39г./ от Бургас. Чрез използване на документи с невярно съдържание пред ТД на НАП – Ямбол двамата са получили от държавният бюджет парична сума в размер на 54 594 лв., като данък добавена стойност по фактура за платен аванс във връзка на бъдеща доставка на автомобили. Освен това, чрез използване на документи с невярно съдържание пред ТД на НАП – Ямбол, са направили и опит да получат от държавният бюджет 79 206 лв., като данък добавена стойност по фактури за платен аванс във връзка с бъдеща изработка на софтуер за управление на електронен магазин на стойност 800 000 лв. Работата по досъдебното производство продължава.
При проведена полицейска операция на служители от сектор “Борба с организираната престъпност” при ОДМВР-Ямбол тази нощ е спрян за проверка лек автомобил “БМВ Х5” с ямболска регистрация. Извършен е обиск на двамата мъже, пътували в колата. В единия от тях, Д.С. /39г./ от Ямбол, са открити 24 грама бяло прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест реагира на кокаин. Той и неговия спътник И.Г. /24 г./ са задържани за 24 часа. Работата по случая продължава.
Видин. На 09 октомври в с.Граничак служители на РУ МВР- Белоградчик извършили претърсване в дома на И.Ц. /61г./. Оттам са намерени и иззети две гладкоцевни, едноцевни пушки -12 и 16 калибър. Те били саморъчно направени и без номера. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.339 ал.1 от НК.
Враца. Вчера служители на Сектор “БОП” по линия на работа „Компютърни престъпления и интелектуална собственост” извършиха проверки на 2 компютърни зали и два доставчика на интернет на територията на гр.Враца. Установени са следните нарушения: липса на документи за закупен “Windows”, не са предоставени лицензионни договори за предлаганите игри и софтуер и сертификати за закупени кодове за компютърните игри. На управителите на фирмите, в които са констатирани нарушенията, са съставени протоколи за предупреждение да не разпространяват развлекателен софтуер без необходимото по закон съгласие на носителите на закриляни обекти на авторско и сродни на авторското права, включително и предлагането на достъп по безжичен път или по кабел. Определен е срок, в който фирмите да предоставят необходимата документация.
Плевен. След продължителна оперативна работа плевенските полицаи заловиха автокрадец. На 18 октомври в полицията е постъпила жалба от 63 годишен от Сопот, че същия ден паркирал «Ваз» на улица «Сан Стефано» в Плевен и за времето от 10 часа до 12 часа автомобилът е разбит и е открадната чанта с личната му карта, дебитни карти и мобилен клетъчен апарат "Нокиа”. От проведените издирвателни действия е установено, че извършител на кражбата е 40 годишен от Буковлък, известен на полицията с 27 регистрации за кражби и 9 присъди. Телефонът е намерен в сина му – 18 годишен. Пред служителите на реда извършителят признал, че личните документи и дебитни карти е изхвърлил на сметището в село Буковлък. Продължава работата по случая. Материалите са докладвани на прокурор.
София. Кражба на близо 1000 килограма метални отпадъци са разкрили служители на Второ РУМВР след полицейска проверка на ул. “Илиенско шосе” на 7 декември. Униформените спрели трима мъже и една жена, които превозвали колички с метални части. Оказало се, че това са крадени метални отпадъци от двора на завод “Динамик”, намиращ се наблизо. Товарът тежал около един тон. Извършителите са криминално проявени жители на Вършец, двама от които осъждани. Задържани са за 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство.
Разкрити кражби на кабели: Враца. След  проведени оперативни действия в полицията е задържан 15-годишен за кражба на 160 метра ел.проводник собственост на „ЧЕЗ”АД, извършена на 04 декември т.г. в село Челопек. Непълнолетният е криминално проявен и многократно е задържан за кражби.  По време на разследването е установено, че той е извършил и друга кражба на ел. проводник /240м./, отново в землището на село Челопек.
Свищов. Трима криминално проявени са задържани в сряда от служители на РУ МВР – Свищов, при специализирана полицейска операция, проведена в местността „Бентовете”. П.И.(54г.), К.Ж.(56г.) и двамата от Русе и Д.И.(52г.) от русенското с.Сеново били заловени в момент на опит за извършване на кражба на телефонен  кабел от подземно трасе, собственост на „БТК” ЕАД. При претърсване в автомобила на мъжете са намерени и иззети модерен металотърсач, брадвичка,
трион и клещи. Тримата са задържани за 24 часа, а срещу тях е образувано
досъдебно производство. От ОДМВР-В.Търново поясняват, че по този вид престъпления в региона се работи от около 10 дни. Извършителите прокопават изкопи, с дълбочина около метър и изтръгват кабелите. Тепърва ще се установява дали тримата задържани са автори и на останалите кражби на телефонен кабел в района, съобщават от ОДМВР-В.Търново.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ЗА СТРАНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.22 секунди