изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:43 EEST
МЛАДЕЖ ПОЛУЧИ 8 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА УБИЙСТВО НА ЛЮБИМАТА СИ    
Ред и сигурност 18-годишният Махмуд Мюмюн от тервелското село Орляк получи  8 години затвор за убийството на своята любима.

Той трябва да търпи наказанието при първоначален строг затворнически режим и да заплати обезщетение от по 50 хил. лв. на двамата й родители. Добричкият окръжен съд измени мярката му за неотклонение от „домашен арест” в „задържане под стража” до привеждане на присъдата в изпълнение.

Припомняме ви, че на 5 юни т. г. в дома но родителите си в Орляк Махмуд е нанесъл с кухненски нож шест удара на 15-годишната Сибел, която починала няколко часа по-късно в болницата в Добрич. Инцидентът става три месеца, преди младежът да навърши 18 години. Наказателният кодекс предвижда в този случай “лишаване от свобода” от 3 до 12 години и Добричкият окръжен съд определи той да изтърпи наказание от средния размер на предвиденото. В хода на съдебното следствие стана ясно, че двамата живели около година на семейни начала в дома на родителите на осъдения. Момичето три пъти напускало Махмуд, а той я връщал обратно. Сибел недоволствала, че майката на младежа я натоварва с домакинската работа и не я пуска да излиза дори на двора сама, както и от проявяваната от семейството ревност към нея. Вечерта преди инцидента Сибел плакала в телефонен разговор с майка си и тя обещала да вземе младите, да живеят у тях. На сутринта девойката започнала да събира багажа, но мъжът й я поканил да си легнат за последно. После взел кухненския нож, с който предната вечер рязали торта и нанесъл ударите, след което наранил три пъти себе си. Вследствие на една от раните в гръдния кош са пострадали белият и черният дроб на момичето, което е предизвикало силни кръвоизливи и причинило смъртта му.

„Средата,  в която са живели, е оказала влияние върху отношенията между двамата и върху събитията, които са се развили на края. Сибел е била поставена в твърде неблагоприятно положение за възрастта й -  да бъде съпруга и да не може да се чувства дете” - посочи представителят на държавното обвинение в пледоарията си. Според него, заканите на Махмуд, „ако не бъде негова, да я убие, а после и себе си” и зависимостта от семейството му, показват, че младежът е таял намерение да не допусне раздяла и да подчини момичето на волята си. Броят, силата и мястото на ударите с нож - всеки, от които е проникнал на дълбочина над 15 см,  навеждат на извода, че той е имал намерение да я убие. Прокурорът пледира за наказание около средния размер на предвиденото.

Адвокатът на ревнивия убиец пледира, че той е бил афектиран от думи на пострадалата против неговата майка, а действията му са били подтикнати от натрупвани дълго време отрицателни емоции, не само от предстоящата раздяла. Той изтъкна добрите данни и чистото съдебно минало на подзащитния си. Махмуд призна, че той е причина за смъртта на Сибел, но не си спомня как точно е наранил нея и себе си, защото му било много зле. Присъдата на Добричкия окръжен съд подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна. НДТ

 

 


Сходни връзки

МЛАДЕЖ ПОЛУЧИ 8 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА УБИЙСТВО НА ЛЮБИМАТА СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди