изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:36 EEST
МВР пасивно ще ни наблюдава в мрежата, обещават да не злоупотребяват    
ПолитикаОт ГЕРБ дават гаранции, че тоталният контрол на телефонните разговори и общуването в интернет, който МВР получава с поправките в закона за електронните съобщения, няма да бъде в ущърб на гражданите. Данните ще се използват само за разкриване на престъпления и откриване на изчезнали хора, обясни пред Нова тв Красимир Ципов, заместник председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

Според Ципов повод за промените в законодателството е бавната реакция на мобилните оператори, когато службите им поискат трафични данни. Не изпращали отговор 3 до 5 дни, а има случаи и за закъснения от 25, 30 и дори 46 дни, дали примери по време на обсъждането на законопроекта в комисията представители на вътрешното ведомство.

"Никой няма да ви чете имейлите, данните ще се ползват само за разкриване на тежки престъпления и за откриване на отвлечени", увери представителят на мнозинството. Той е категоричен, че няма всички работещи в МВР да имат достъп до тези данни.

Възражението на организациите от неправителствения сектор е, че т.нар. "пасивен доспъп" осигурява трупане на данни за всички и за всичко, посочи Илия Марков от сдружение "Електронна граница". Никой не знае какво се случва зад вратите на МВР. Обществото е недоверчиво към полицията в този случай, защото се е нагледало на изтичане на информация и злоупотреби.

/БЛИЦ
 


Сходни връзки

МВР пасивно ще ни наблюдава в мрежата, обещават да не злоупотребяват | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди