изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:14 EEST
Мюсюлманите, които заставят жените си да носят чадра, ще остават без френско гражданство    
По света
Министърът на правосъдието на Франция Мишел Алио-Мари заяви в телевизионно интервю, че френските власти ще отказват предоставянето на гражданство на мъжете, заставящи жените си да носят чадра, съобщава Sky News. Въпросът за чадрата, покриваща лицето е пряко свързан според мнението на Алио-Мари със "способността за съвместяването с ценностите на Републиката и човешкото достойнство".



Напомняме, че президентът на Франция Никола Саркози нееднократно е заявявал, че паранджата и никаба са признак на подчиненото положение на жените, ето защо те нямат място във Франция.

Парламентарна комисия проучва възможността законодателно да се забрани на мюсюлманките да носят дрехи, които скриват напълно лицата им. Във Франция живее най-голямата мюсюлманска общност в Европа.

Кметът на град Граншен, разположен в швейцарския кантон Солер, е издал указ, забраняващ на мюсюлманките да носят чадра в сградите на кметството и данъчната инспекция.

/БЛИЦ
 


Сходни връзки

Мюсюлманите, които заставят жените си да носят чадра, ще остават без френско гражданство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди