изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:41 EEST
Зимни неволи по пътищата на страната    
НовиниВлошената зимна обстановка създаде проблеми по пътищата на страната. Много превозни средства закъсаха заради непочистените пътища. Лошите метеорологични условия бяха причина някои участъци от републиканската пътна мрежа да бъдат затворени, а по други да се въведат ограничения за движение.


Закъсали...
Автобус и около 20-30 автомобила закъсаха на три километра от село Карагеоргиево, община Айтос. Пътниците от автобуса са извозени. След това са предприети действия за издърпване на закъсалите автомобили към селото. Проблеми, предизвикани от обилния снежовалеж, има и на пътя между Миролюбово и Изворище, където също има закъсали превозни средства.
Бетоновоз възпрепятства движението по пътя Бургас – Варна.
Аварирали автомобили има във целия варненски регион. Пътищата в област Варна са проходими при зимни условия. Затворен е пътят от местността „Баир баши” до село Кичево, община Аксаково.

Промени в организацията на движението:
Забранява се движението на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полупремрека по път I-5 Русе – Велико Търново. Забраната е в сила за участъка от км 29 до км 34.
Път Суворово – Ветрино, Варненска област, е затворен за движение за всички моторни превозни средства.
Въведени са временни ограничения за движение на път II-48 Омуртаг – Котел – Градец /Проходът Котел – Омуртаг/. Всички тежкотоварни автомобили, които преминават през прохода трябва задължително да са с вериги.
Същото ограничение е въведено и на път I-4 София – Варна, в участъка от пътя намиращ се на територията на Търговишка област.
Забранено е движението на тежкотоварни автомобили по пътя Петолъчката – Карнобат. Въведен е обходен маршрут през Бургас – Средец – Зимница – Петолъчката.
Забранено е движението на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета през проходите Дюлнски, Ришки и Троян - Кърнаре както и по пътя Слънчев бряг - Обзор. Останалите автомобили трябва задължително да са с вериги.

http://www.focus-news.net

Препоръки:
Да не се тръгва на път без превозните средства да са подготвени за зимни условия, съветват от Агенция „Пътна инфраструктура”. Шофьорите трябва да спазват въведените ограничения за движение, както и да са със зимни гуми и оборудвани с вериги. Водачите трябва да се движат с повишено внимание, да спазват дистанция и да предприемат пътувания само при неотложна нужда.

 


Сходни връзки

Зимни неволи по пътищата на страната | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди