изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:35 EEST
ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ БЕЗРАБОТИЦАТА РАСТЕ    
Любопитно1.32 % увеличение на безработицата през ноември сочи справката на Бюрото по труда в Добрич - 15.4 % през октомври, на 16.72 %. Досегашната тенденция беше увеличение на безработицата заради регистрирани безработни без право на плащане, които разчитаха на здравна осигуровка от трудовата борса. Сега техният брой се увеличава заради съкращения във фирмите - информира Маргарита Матева, специалист от бюрото. Освободени с право на плащане са най-много в "Гарант филтър" и "ЗАВН". След тях се нареждат фирмите "Наслада", "Добруджанско пиво" и ЕТ "Комплект строй".


СЪКРАЩАВАТ 100 СЛУЖИТЕЛИ В ОБЩИНА ДОБРИЧКА

60 души от сферата на образованието в община Добричка ще бъдат съкратени по програмата за финансова стабилизация и ефективно управление на ресурсите в общината, която местните парламентаристи приеха вчера на свое заседание. Без работа остават и 12 души от общи държавни служби. Съкращават се 13.5 бройки от здравеопазването, 6.5 от "Социални грижи" и социално осигуряване, 5.5 от жилищно строителство и комунално стопанство и 1 бройка от икономически дейности и услуги.
НДТ - 15 декември 1999 г.

 


Сходни връзки

ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ БЕЗРАБОТИЦАТА РАСТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди