изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:47 EEST
Изчезна карикатуристът Цветан Цеков    
Новини

Изчезнал е известният карикатурист Цветан Цеков - Карандаша, за това съобщи синът му. Според него Цеков е изчезнал на 12 декември 2009 г. около 21 часа вечерта и оттогава е в неизвестност. Пред Дарик главният секретар на МВР Калин Георгиев заяви, че е наредил художникът да бъде търсен по болници. В нито едно полицейско управление няма сигнал или данни за изчезването на възрастния мъж.



Художникът е имал изложба в петък, откогато е в неизвестност.

actualno.com 

Изчезнал е художникът Цветан Цеков - Карандаш, според негови познати
14 декември 2009 | 19:43 | Агенция "Фокус"
София. Познати на големия български художник Цветан Цеков – Карандаш смятат, че той е изчезнал. С Агенция “Фокус” се свърза Златка Узунова, която съобщи, че Карандаш е видян за последно в петък (11. 12. 2009) следобед на изложбата си "В лабиринта на Леонардо" в Народната библиотека. Оттогава е в неизвестност - пише в писмото, изпратено на електронната поща на агенцията.
Големият български художник Цветан Цеков – Карандаш, ученик на Илия Бешков, съосновател и член на редколегията на хумористичният вестник „Стършел“, от няколко десетилетия се занимава с изследване на златното сечение и картинната геометрия в творчеството на Леонардо да Винчи, пише тя и изпрати и снимка на художника. По думите й – полицията е известена за изчезването му.

 


Сходни връзки

Изчезна карикатуристът Цветан Цеков | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди