изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:32 EEST
Съпругата и синът на Джованито – поръчани отвън    
Ред и сигурност Поръчка отвън или любовна история . Това са двете първоначални версии, по които работи полицията във Варна във връзка със стрелбата по Марияна Куртева - съпругата на известния автоджамбазин Джованито и 11-годишния й син.

Те бяха приети днес следобед във болницата в морската столица, след като неизвестни килъри са ги причакали, докато са се прибирали към дома си в кв. „Виница”. Според свидетелите убийците са били двама, облечени с тъмни дрехи. Те стреляли по автомобила на Марияна – „Порше Кайен” в движение, след което се оттеглили в неизвестна посока. Майката и детето са се намирали в близост до хотел „Казабланка” в квартала.
Според лекарите Марияна и синът й са стабилизирани и на този етап няма опасност за живота им. Жената е в операционната.
Джованито е сред легендарните автокрадци и оглавява международна група в Испания. Истинските му имена са Иван Георгиев Паунов, но през годините той ги сменя няколко пъти, за да избяга от правосъдието. Джованито е известен още и като г-н 100-те имена. През годините той се подвизава ту като Иван Паунов, както всъщност се казва, ту като Ивайло Паунов или като Иван Георгиев Иванов. Сменя си и ЕГН-то.

Близки до Паунов твърдят, че той от години не живее в България и се подвизава в Испания. За последно е видян през февруари 2008 г., когато варненският окръжен съд го пуска под парична гаранция от 1000 лева. Джованито е обвинен в данъчни престъпления, но плаща 9000 от общо дължими 19 хиляди лева. Малко след като напуска родната килия, Иван Паунов забягва в Испания и оттогава не се е мяркал в България. Със съпругата си Марияна той отдавна не поддържа близки отношения и праща пари само за издръжката на сина си.

Двамата не се разбират още докато Джованито живее в България, карат се заради честите му забежки, твъдят близки до тях. Иван Паунов е с любовница и когато оцелява при стрелба с „Калашников” срещу него през 2004 г. пред собственото му заведение „Сохо” във Варна. Тогава той е с бившата мис България 2003 Михаела Мирчева, която също е ранена при стрелбата.

Официално престъпната дейност на Джованито е свързана с кражба на коли предимно в Испания. Там той оглавява престъпна група заедно с друг известен наш бандит – Константин Рогов – Рогача. Помага им и бившият футболист от Варна Георги Павлов – Гъзара. В групата са още Даниел Димитров-Дидо Бордюра, Атанас Атанасов-Изаурата и Атанас Косев-Гъската.
В Испания Паунов и хората му си имат своя методика, която у нас вече почти не се практикува – след като се набележи колата за кражба, за задната й броня се завързва кутийка безалкохолно. Крадците издебват момента, в който собственикът слиза от автомобила, за да провери какво се е случило. Тогава те влизат в колата и забягват. Прибягват и до „димната завеса” – под заключеното луксозно возило поставят запален вестник. Пожарната аларма на колата се задейства и вратите се отварят автоматично.

Плячката обикновено се крие на подземни паркинги или околностите на по-големите градове. След седмица - две старите номера на рамата, двигателя и купето се трият с лазер и колата става „като нова”. По данни на разследващите в Испания Джованито е работел и с грузинска престъпна група.
Според испанското МВР, на което Джованито е добре познат, българите са действали в комбина и с полицаи от Мадрид.

Самият Паунов е задържан и в Испания. Заедно с Рогача той се оказва в ареста след международна операция през 2003 г. Иван Паунов използва документална грешка и успява да се върне в родината си, без да бъде съден в Мадрид.

Официално няма данни Джованито да се занимава с наркотици. Стара практика обаче е покрай каналите за крадени коли да се трафикира и дрога.
Самият той е бил близък с други двама известни бандити, сочени като регионални наркобосове – покойният вече перничанин Райко Кръвта и Петьо Плевенския, който преди време беше стрелян в Морската градина във Варна.

След стрелбата полицаите в морския град са разпитали приближените до Джованито. До един обаче всички твърдели, че отдавна не са го виждали в България. Затова и се предполага, че поръчката за нападението срещу съпругата и сина му е дошла от чужбина, където вероятно е настъпил интересите на конкурентна група за кражба на коли. Сред родните бандити няма практика да наказват роднини на набелязани за убиване мишени.

Мария Николаева, БЛИЦ
 


Сходни връзки

Съпругата и синът на Джованито – поръчани отвън | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди