изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:56 EEST
ДО 17-И СЪБИРАТ ЗАЯВКИ ЗА ДЕЦА ЗА ДЕЖУРНАТА ЦДГ №29    
НовиниОчакваното събиране на подписи от недоволни родители срещу затварянето на детските ясли и детски градини пред входа на залата на Общинския съвет, вчера не се състоя. Присъстваха двама-трима родители, сред които и един от инициаторите на подписката, Стойчо Стойчев.

В началото на вчерашното заседание на Общинския съвет Диян Дяков от БСП заяви намерението си в края на сесията да постави питане по въпроса за затварянето на детските заведения. Той искаше да знае кое налага да бъдат затворени детските ясли и градини в дните извън обявените почивни дни за Коледа и Нова година. Зам.-кметът Камелия Койчева обясни, че и досега през годините детските градини в дните около празниците не са работили с пълен капацитет. През последните години дежурните градини в града са били 4., но броят на посещаващите ги деца е много по-малък от този на заявилите желание за това родители. К. Койчева добави, че още през месец март е имало яснота, че ще има недостиг на средства за детските ясли в града заради това, че от държавния бюджет бяха преведени с 10 процента по-малко от предвидените приходи за делегираните от държавата дейности. Тъй като до последно не е било ясно дали тези 10 процента все пак няма да бъдат преведени, през лятото детските заведения са работели с прекъсвания от две седмици за ремонти, работели са и по време на “грипната” епидемия. Проблемът е дошъл от това, че недостигът от 10 процента от бюджета за тези дейности, не е бил преодолян. Затова се е наложило да се пристъпи към предложението за затваряне на детските ясли и градини в дните около празниците. За да се даде възможност на родителите, които нямат друг вариант за грижа за децата им в периода от 21 декември до 8 януари, общината е решила да бъде отворена една от двете детски градини в града, които имат и яслена група, а именно тази в кв. “Балик” – ЦДГ № 29. Другата детска градина, в която има и яслени групи, е 26-та, но тя е с по-малък сграден фонд. Крайният срок, в който родителите трябва да заявят желание децата им да посещават дежурната ЦДГ №29 както в периода от 4 до 8 януари, така и от 21 до 31 декември, трябва да сторят това до 17.00 часа на 17 декември.
 


Сходни връзки

ДО 17-И СЪБИРАТ ЗАЯВКИ ЗА ДЕЦА ЗА ДЕЖУРНАТА ЦДГ №29 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди