изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:02 EEST
ИСКАТ ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ ПО ЕВРОПЕЙСКА ЗАПОВЕД ЗА АРЕСТ НА ДОБРИЧЛИЯ    
Ред и сигурностДопълнителни данни по делото за екстрадиция на 34-годишния Димитър Д., поискаха окръжните магистрати в Добрич.

Той бе задържан на 10 декември т.г. по Европейска заповед за арест, за да се осигури предаването му за изтърпяване на присъда, постановена от Районния съд в град Торун – Полша. Добромир Д. е осъден през 2004 г. на 8 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Добричлията е бил признат за виновен, че на 24.06.2001 г. е управлявал автомобил „Нисан” в нетрезво състояние с 1,22 промила алкохол в кръвта. На 02.02.2006 г. Районният съд на Торун е издал постановление, присъдата да бъде изтърпяна ефективно.

При разглеждане на мярката му за неотклонение Добромир Д. даде съгласие да бъде предаден за изтърпяване на наказанието, но вчера не потвърди становището си.

Добричкият окръжен съд изиска от полския съд гаранции, че ако бъде приведена в изпълнение присъдата, Добромир Д. ще бъде върнат да я изтърпи в родината си. Съдебният състав поиска копие от присъдата и данни, дали тя е постановена задочно, както и постановлението, с което присъдата е изменена в ефективна и информация, дали осъденият е бил информиран за това. Разпоредено бе Пробационна служба – Добрич, да представи справка, дали лицето е изтърпяло наложено му от Районния съд  пробационно наказание.  

Добричкият окръжен съд измени в „домашен арест” мярката за неотклонение на Добромир Д., след като прецени, че престъплението, за което се иска екстрадицията му не е тежко, а той има постоянен адрес.

Определението за изменение на мярката му за неотклонение може  да бъде протестирано или обжалвано пред Апелативен съд – Варна. НДТ

 


Сходни връзки

ИСКАТ ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ ПО ЕВРОПЕЙСКА ЗАПОВЕД ЗА АРЕСТ НА ДОБРИЧЛИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди