изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:13 EEST
Борис Велчев пред БЛИЦ: Има нови доказателства - това е групата    
Ред и сигурност
Постоянно излизат нови и нови доказателства, които потвърждават, че сме задържали групата, отговорна за повечето отвличания през последните години. Това съобщи главният прокурор Борис Велчев за "БЛИЦ". Ако сутринта бяхме уверени, че сме арестували точните хора, последните разкрития ни правят още по-уверени, каза той. Велчев отказа да уточни за кои точно похищения са виновни "Наглите", тъй като разследването тече.


През последните два месеца успяхме да създадем една много дискретна организация по събирането на данни, каза главният прокурор. Много малък кръг от висши полицаи, ръководени директно от вътрешния министър Цветан Цветанов и зам.-главния прокурор Бойко Найденов са събирали информация, тя е била анализирана изключително професионално и това е довело до резултат.

Запитан дали разследването е провеждано в такъв тесен кръг, защото е имало информация за участие на полицаи в бандата, Велчев отговори: "Засега няма потвърждение бивши или настоящи полицаи да са участвали в отвличанията". Проверката по въпроса обаче продължава.

БЛИЦ научи от свои източници, че разследването наистина е било правено само в кабинета на Цветанов от него и неколцина висши полицаи. Там е била затворена цялата информация, а самият той е работил като полицай, а не като министър. Били са открити къщите в Люлин 9 и Бояна, където са били държани похитените./ БЛИЦ
 


Сходни връзки

Борис Велчев пред БЛИЦ: Има нови доказателства - това е групата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди