изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:10 EEST
Археолози: Открихме Атлантида!    
По света

Група археолози е поредната, която заяви, че е открила Атлантида на дъното на Карибско море, съобщи в. "Дейли мейл", цитиран от БТА. "Експертите по подземна археология", които отказват да се назоват, са пуснали в интернет поредица от снимки, направени в море. Според тях изображенията са развалините на голям град, който би могъл да е по-стар от египетските пирамиди, появили се след 2600 г. преди Христа.Специалистите дори са заявили пред френски вестник, че една от постройките изглежда е пирамида.



Анонимната група сега иска да събере средства, за да изследва тайното място, където са били направени снимките. Тя обаче отказва да разкрие местоположението на обекта. Единственото, което съобщава, е, че той е някъде в Карибско море.

Твърденията на незнайните експерти се посрещат с недоумение в интернет. Скептиците обаче се въздържат да ги развенчаят изцяло, защото все пак всичко е възможно, пише "Дейли мейл".

Периодично се твърди, че е бил открит приказно богатият град от легендите, който е потънал под океанските вълни. Надеждите обаче обикновено рухват много скоро, защото твърденията се оказват безпочвени. БТА

Откриха митичната Атлантида

Дата : 28 Юни 2007 г. 15:28 ч.

Митичната Атлантида е била близо до западния бряг на Африка и не е потънала, а още си е на мястото сред вълните, твърди италиански археолог, цитиран от АНСА.

Според Марчело Коши от университета на Сиена нови сателитни снимки показват, че древната Атлантида е била на сегашния остров Шербро край Сиера Леоне.

"Изучавам сателитните снимки три години, остров по остров", каза Коши, чиято книга бе представена вчера. Той твърди, че Шербро има някои остовни характеристики, които съвпадат с древните описания на Атлантида, включително три рова, обикалящи изчезнала крепост.

Островът е разделен на две от канал, като има останки и от древни жилища. Шербро е с размери 51 км на 24 км Там традиционният поминък е отглеждането на ориз и риболовът. Заради разкошните си тропически плажове има планове да бъде превърнат в туристически център.

Митичният остров Атлантида е споменат за първи път от гръцкия философ Платон, който казва, че той е разрушен от природно бедствие, вероятно от цунами. Според него Атлантида е съществувала 9000 години преди той да го опише.

Съдейки по текстовете и бронзовите изделия, които Платон твърди, че са съществували на острова, историците мислят, че той е имал предвид 900 години.

Друго италианско изследване неотдавна определи о-в Сардиния като най-вероятен кандидат за Атлантида. БТА

 

 


Сходни връзки

Археолози: Открихме Атлантида! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди