изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:04 EEST
20 СЕЛА БЕЗ ТОК, КРУШАРСКИТЕ - БЕЗ ВОДА    
Новини Към обяд 20 села на територията на област Добрич са без ток, съобщи дежурният в Областния съвет за защита на населението. Без електрозахранване са и много части на града, казаха още оттам, като добавиха, че дежурни групи на дружеството работят по отстраняване на авариите.


Наши читатели ни съобщиха обаче, че ситуацията наистина е сложна с електрозахранването, тъй като дружеството не е готово за зимната обстановка. Много от покривите на трафопостовете в града не били почистени и ремонтирани и дъждът предизвиквал наводнения в помещенията и изгаряне на трафомашините, което е причина и за спирането на тока.
Заради изгорели помпи 5-6 села в Крушарска община са без вода, съобщи управителят на водното дружество Величко Василев. Дежурни групи на "ВиК" се надавят времето да позволи да извършат ремонта и възстановят водоподаването, каза Василев.
От снощи до момента в Добрич количеството на валежа е 24л/кв. м, като продължава да вали, заяви дежурният в добричката метеостанция. Оттам допълват, че температурата се понижава с напредването на деня - в 11 часа тя бе минус 1 градус, като прогнозата е да продължава да пада, а в късния следобед дъждът да премине в сняг, което ще доведе до образуване на поледици по пътищата.
Сигнали за наводнени мазив града има подадени в Гражданска защита, каза директорът на подразделението инж. Живко Гочев, и допълни, че екипи работят по изпомване на водата в помещенията. От Областно пътно управление вече не предоставят информация за медиите, като дават централен телефон, на който се съобщава единствено: "В момента не можете да бъдете обслужени". Въпреки това, от наши източници ви предупреждаваме, че не трябва да предприемате пътувани във вътрешността на Добруджа, тъй като се очаква всеки момент ниските температури да предизвикат поледица.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТИЩАТА

ЛЕД ПО ПЪТИЩАТА, ШОФИРАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО!

40 КАТАСТРОФИ, 2 ЗАГИНАЛИ, 50 РАНЕНИ, 3 С ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА

ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ - ЩЕТИ ЗА 40 МЛН. ПРИЧИНИ ПОЛЕДИЦАТА НА "ПЛАСТХИМ"

ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ ДОБРИЧЛИЯ ПЕЧАТАЛ ФАЛШИВИ БАНКНОТИ ОТ 50 000 ЛВ.

 


Сходни връзки

20 СЕЛА БЕЗ ТОК, КРУШАРСКИТЕ - БЕЗ ВОДА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
20 СЕЛА БЕЗ ТОК, КРУШАРСКИ - БЕЗ ВОДА
Автор: Anonymous да 2009-12-20 @ 11:39 EET

Постоянно ни уверяваха, че има пълна готовност за посрещане на зимата. Сега като мръзнем с часове без ток и никой не ни казва кога ще го пуснат, трябва ли да съдим Е.ОН , че не са се подготвили за зимата. Аз не вярвам, че можем да ги осъдим, защото нашите пари са в тях и те ще могат да подкупят адвока и съдии. Ние вече сме една безперспективна колониална държава и никой не защитава обикновения човек, който се е превърнал в измършавяла крава за обогатяване на държавни служители и частни чуждестранни компании и банки.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди