изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:19 EEST
ЕЛЕКТРОННА СИСТЕМА ЩЕ ПОДПОМАГА ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ И БИЗНЕСА    
ОбразованиеЗа първи път в България ще бъдат провеждани серия от дейности за разработването и тестването на система за приложни изследвания, която ще спомогне засилването на връзките между висшето образование и бизнес сектора. Преди това представители на бизнеса и преподаватели от Висше училище Международен колеж ще преминат през обучения в изследователски центрове в Италия и Великобритания.

ВУМК е партньор и водеща организация на проект по програма "Леонардо да Винчи" - “Трансфер на иновации”, благодарение на който ще бъде разработена системата, съобщиха от колежа.  Висшето училище ще участва в разработването и прилагането на система за приложни изследвания. В средата на декември тази година група експерти от ВУМК е била на партньорска среща и обучение, организирана от "Утена Колидж" - Литва. Там е бил представен ситуационен анализ от експерт на ВУМК за България, касаещ  връзката между висшите училища и бизнеса в сферата на приложните изследвания. От него е станало ясно, че нашата страна е една от малкото в Европа, където завършващите студенти  нямат почти никакви допирни точки с бизнеса, което ги прави не особено конкурентно способни на пазара на труда. Именно със своята програма за практическо обучение, която е уникална не само за България, ВУМК е избран да извърши пилотното тестване на разработената по проекта система. В проекта участват три колежа от Литва, един университет от Швеция и два научно изследователски центъра от Великобритания и Италия - към едни от водещите университети в областта на приложните изследвания - "Manchester Metropolitan University" и "University Ca' Foscari of Venice".
През месец февруари 2010 година предстои обучение на двама представители на ВУМК в научно-изследователския център от Великобритания относно „вграждане” на системата за приложни изследвания в учебния процес и учебна програма, както и избор на методологически материал. По време на обучението ще бъде споделен опит от британски предприемачи, използвали системата в своя бизнес, както и възникнали трудности от страна на студентите и техните преподаватели, участвали в процеса.
 


Сходни връзки

ЕЛЕКТРОННА СИСТЕМА ЩЕ ПОДПОМАГА ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ И БИЗНЕСА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди