изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:46 EEST
СЛЪНЧЕВИ УСМИВКИ: ЛУНЕН ПЯСЪК И КРАЛСКИ ЗАМЪК СЕ "СКРИХА" В ГОЛЕМИЯ ЧУВАЛ    
Коледа Безспорно, най-развълнувани и изпълнени с очакване в края на всяка година са децата, които нямат търпение да получат от Дядо Коледа най-големия и най-мечтания подарък. А той със сигурност изпълнява желанията на всички, защото са били добри и послушни през цялата година.

 Стандартните от миналото кукла и камионче вече се изместват от далеч по-разнообразни детски мечти. В Целодневна детска градина № 23 "Звездица" в Добрич малките момичета и момчета също заявиха в писма до Дядо Коледа колко и какви подаръци желаят. Сред тях бяха, например, така модерният напоследък лунен пясък и цял кралски замък. Не липсваха също чантичка на Уинкс, кукла на Стефани, изобилие от Барбита, масичка за гримове, русалка и лекарски комплект. Типично "мъжките" желания бяха пиратски флаг и нож, пушка, трансформер, робот, меч в опаковка и какво ли още не. Някое детенце, което явно с нетърпение очаква да стане първолаче, пък си бе пожелало тетрадка за букви. Друго, което, може би, иска да помага на мама, поиска да получи от Дядо Коледа пералня.

Всъщност, освен че са много послушни, малките възпитаници на ЦДГ "Звездица" са и изключително талантливи. Прекрасните момичета и момчета участват в различни извънкласни форми, сред които са и занимания по народни танци с ръководител Юри Митев. Те представиха чудесен коледен танц на общоградското тържество по посрещането на Дядо Коледа в Добрич и запалване светлините на елхата, което се състоя на площад "Демокрация", припомни с гордост директорката на градината Дора Дончева. Малките госпожици и господа са особено очарователни в народни носии - с шарени престилки, гиздави калпачета, ямурлуци... И чудесно допълват атмосферата на битовия кът в детската градина.

От две години насам в ЦДГ "Звездица" е създадена още една много хубава традиция, сподели също директорката г-жа Дончева. Децата, които постъпят в първи клас, по повод 24 май гостуват в своята детска градина и подаряват рисунка. С детските творби, поставени в рамки, в момента е оформена своеобразна галерия.

По повод коледните и новогодишните празници малките слънца на ЦДГ "Звездица" пожелават на всички да са здрави и послушни през 2010 г., да са усмихнати и весели и никога да не губят детското в себе си!

 

 

 

Текст Велина ВЛАЙКОВА

Снимки Любен ЖЕЛЯЗКОВ

 


Сходни връзки

СЛЪНЧЕВИ УСМИВКИ: ЛУНЕН ПЯСЪК И КРАЛСКИ ЗАМЪК СЕ "СКРИХА" В ГОЛЕМИЯ ЧУВАЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди