изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:06 EEST
„Ромъния либера”: Фермери от Западна Европа инвестират в земеделие в румънската област Добруджа    
По света Фермери от Запдна Европа обработват 21 000 хектара в румънския окръг Тулча, пише всекидневникът „Ромъния либера”. Италианци се занимават със земеделие в Делтата на Дунав в Румъния, испанци притежават лози в Сарика Никулицел, а датчани развиват екологично земеделие в полите на планината Мачин.

 Според управителя на Земеделска дирекция в Тулча Луминица Райляну „фермерите от Западна Европа са започнали да се занимават с печеливш бизнес в северната част на Добруджа”.
„21 000 хектара земеделски площи се управляват вече от земеделски дружества с чужд капитал и се увеличават обработваемите от тях площи и броят на чуждите фермери в окръг Тулча. Влизането на европейски фермери в бизнеса в окръг Тулча не е станало за една нощ. Чуждите инвестиции в земеделието в региона се развиват от няколко години, в последната година обаче те са се засилили и разширили”, заяви Райляну.
От ръководството на Земеделската дирекция в Тулча завяват, че европейските фермери в района планират още да разширят бизнеса си. Те включват инвестиции за преработване на грозде, зеленчуци, за изграждане на хамбари. Голяма част от фермите на инвеститорите от Западна Европа разполагат с животни, а животинската продукция на съответните ферми ще бъде преработвана в минифабрики за хранително-вкусова промишленост. Подобна е инвестицията в Траян, където се преработва месо и мляко.
Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

„Ромъния либера”: Фермери от Западна Европа инвестират в земеделие в румънската област Добруджа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди