изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:27 EEST
Готвят пуч на Яне    
Политика Шефският стол на Яне Янев като лидер на РЗС се клати. Депутати от групата му в парламента и членове на партията готвят таен преврат срещу него, научи "Стандарт". Те гласят за свой водач доскорошния зам.-шеф на парламента Атанас Семов. Специалистът по европейско право се ползва с уважението и подкрепата на парламентарната шефка Цецка Цачева, както и на депутатите от "Атака" и ГЕРБ.

Причината за преврата е свалянето на подкрепата към кабинета. Преди Коледа Янев заяви, че хората му няма да крепят правителството след 27 януари. Тогава изтичат 6-те месеца толеранс, които лидерът на РЗС даде на кабинета на Бойко Борисов.

Депутатите от Янев обаче били категорични, че трябва да работят добре с мнозинството, а не да стават опозиция. По думите на част от избраниците Янев загубил позиции с нападките си срещу властта. Освен това информаторите му от ДАНС напуснали агенцията и той не можел да вади папки срещу срещу политици.

Ако Янев бъде свален от поста, независимите депутати от бившата група на РЗС ще подкрепят решенията на мнозинството. Депутати коментираха, че и отлюспилият се Марио Тагарински също ще се върне като част от групата. "Не знам за такова нещо, празнувам и не бих искал да коментирам. Нямам представа какво се готви в партията", лаконичен бе пред "Стандарт" Тагарински.

Според част от членовете на РЗС обаче без конгрес няма как Янев да бъде свален от поста. Други обаче планират да "изберат" Семов за свой неформален лидер на парламентарно ниво, а след това да убедят симпатизантите, че това е правилен ход за развитието на РЗС. "Това е политическа измишльотина! РЗС е единна и голяма партия, на която предстои да е фактор в тази държава", коментира за "Стандарт" Яне Янев.

По думите му в края на януари РЗС ще проведе мащабна конференция, на която са поканени и европейските консерватори. "Там ще стане ясно, че РЗС твърдо отива в опозиция", обясни още Янев.

Яне Янев, лидер на РЗС: Ставаме опозиция, някои не владеят беса си


РЗС е голяма и единна партия и категорично й предстои да води процесите в страната. Ако някои хора бяха разбрали, че преди Коледа имаше заседание на управителния съвет с конкретни решения, то нямаше да разпространяват нелепи слухове.

Решенията ще ги обявим и на 30 и 31 януари, когато ще се проведе конференция на партията. На нея ще има и представители и евродепутати от Консервативната партия в Европейския парламент. На срещата ще обявим и анализа си за шестте месеца управление на ГЕРБ и ясната си позиция, че ще бъдем опозиция на това управление.

Несериозно е да се мисли дори, че "Атака" може да стане част от консервативната фракция - това не е място за хора, които обърнаха парламента в зверилник и не могат да владеят беса си.

 


Сходни връзки

Готвят пуч на Яне | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.44 секунди